Két góllal vezettek, kikaptak

2022.03.09. 20:22

Hiába kezdett remekül az FC Ajka, a békéscsabaiak fordítani tudtak

A második félidő közepéig domináló és magabiztos FC Ajka kétgólos előnyből maradt pont nélkül Békéscsabán szerdán a labdarúgó NB II-ben.

Horváth Gábor

Szarka Ákos (jobbra) vezetést szerzett az Ajkának, ám a csapat alulmaradt

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Békéscsaba–FC Ajka 3-2 (0-2)

 

Békéscsaba, 350 néző. V.: Békéscsaba: Winter - Farkas M., Albert (Máris, 46.), Bora - Hodonicki, Bor (Mikló, 74.) - Váradi (Horváth P., 74.), Fazekas (Sipos, 46.), Pantovics - Tóth D. (Ilyés, 66.), Lukács R. Edző: Schindler Szabolcs. FC Ajka: Horváth D. - Szűcs K., Heffler T., Tar, Csemer - Tajthy, Kenderes (Görgényi, 82.) - Lehoczky, Csizmadia Z. (Sejben, 76.), Tóth G. (Murka, 82.) - Szarka Csere: Edző: Kis Károly.

 

A három forduló óta veretlen (két siker, egy döntetlen) ajkaiak ahhoz a Békéscsabához látogattak, amely az előző öt bajnokiján csupán két pontot gyűjtött.

 

Az alföldiek közel kerültek a kiesési zónához, a 17. helyről várták az összecsapást, míg a vendégek a 12. pozíciót foglalták el a játéknap előtt.

 

Jól kezdtek a Veszprém megyeiek, akik már a meccs elején veszélyeztettek, Lehoczky tüzelt kapura, Winter védett.

 

A 16. percben Heffler szabadrúgásánál kellett játékba avatkoznia a békéscsabai kapusnak, aki nem sokkal később Szarka kapáslövésénél is a helyén volt, bravúrral hárított.

 

A csabaiak is igyekeztek erősíteni a támadójátékot, Bor próbálkozott 16 méterről, de ez nem okozott gondot Horváth Dániel kapusnak.

 

A 23. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat, Csizmadia passzolt szépen Szarka Ákoshoz, aki 15 méterről, bal lábbal a bal alsóba helyezte a labdát, 0-1.

 

A 28. percben Pantovics beadása után Lukács közelről fejelt kapura, Horváth nagyot védett. Néhány perccel később Pantovics adott munkát az ajkai kapusnak. A 33. percben növelte előnyét az FC Ajka, szép támadás végén Kenderes passzolt Csizmadia Zoltánhoz, aki nyolc méterről jobbal, a kapu jobb oldalába lőtt. A labda a kapufát is érintette, 0-2. 

 

Továbbra is veszélyesen futballozott Kis Károly alakulata, Lehoczky alig maradt le a labdáról a békéscsabai kapu előtt, majd Szarka próbálkozása tévesztett célt nagy helyzetben. A félidő utolsó lehetősége Tóth Dániel fejese volt, a játékszer kapu fölé ment. Kétgólos vendégelőnnyel vonultak pihenőre a felek.

 

A második játékrész első helyzete az ajkaiaké volt, Csizmadia hagyta le a védőket a bal oldalon, jól játszott középre, ahol Szarka lőtt, de Boráról a kapu fölé szállt a labda. Az 53. percben Tóth próbálkozott megint csak fejjel, ismét nem elég pontosan, Horváth könnyedén hárított. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek.

 

Összességében kézben tartotta a mérkőzést Kis Károly együttese, amely olyan szervezetten játszott, ahogyan azt az előző három fordulóban tette. Persze a hazaiak sem adták fel a pontszerzés reményét, és hamarosan siker koronázta felzárkózási próbálkozásukat.

 

A kétgólos fór a 65. percben egytalálatosra olvadt, Hodonicki Márk szépített, a békéscsabai középpályás 13 méterről lőtt a jobb alsóba, 1-2.

 

Így már jobban oda kellett figyelni a vendégeknek, akik ebben a szezonban már nem egyszer veszítettek pontot a gyengébb helyzetkihasználásuk miatt. Komolyabb lehetőségek nélküli percek következtek, majd a Békéscsaba volt ismét eredményes. A 80. percben Pantovics adott a bal oldalról középre, ahol Lukács Raymond érkezett a legjobb ütemben, közelről a kapuba juttatva a játékszert, 2-2.

 

Ledolgozta hátrányát a házigazda, amely nem elégedett meg ennyivel. A 88. percben Bora még kapu mellé fejelt, de nem sokkal később jött a harmadik hazai találat. A 91. percben Ilyés passzából Lukács R. megszerezte a három pontot érő gólt, 3-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában