VEDAC

2022.03.24. 07:00

Két bajnoki arany született az U20-as korosztályban

A dobó Európa-kupán és az U20, U18 Téli Dobó Magyar Bajnokságon is kiváló VEDAC-os sikerek születtek.

Napló

Csekő Miklós új egyéni csúccsal szerzett bajnoki címet Fotó: VEDAC

Két sportoló képviselte a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubot (VEDAC) a portugáliai Leiriában megrendezett dobó Európa-kupán. 
A mindössze 17 éves veszprémi kalapácsvető, Csatári Jázmin a felnőttek között indult, és 61,5 méteres eredményével a B döntő hetedik helyén zárt. 
A másik veszprémi induló Péringer Márk diszkoszvető volt, aki az U23-asoknál mutathatta meg magát. A fiatal sportoló végül 47,47 méterrel a kilencedik helyet érdemelte ki az A döntőben. 

 


Remekül szerepel a magyar válogatott, férfi kalapácsvetésben a szombathelyi Halász Bence 76,69 méterrel megnyerte a viadalt. Aztán a mezőny legfiatalabb tagja, a budapesti Herczeg György szerzett értékes bronzérmet a gerelyhajítók U23-as versenyében. 

 


Történelmi sikert ért el a magyar női válogatott, mely Gyurátz Réka kalapácsvető, Márton Anita súlylökő, Bogdán Annabella gerelyhajító és Kerekes Dóra diszkoszvető teljesítményének köszönhetően bronzérmet érdemelt ki, a csapat tagja volt a VEDAC-os Csatári Jázmin is. 

 


Az elmúlt hétvégén rendezték az U20 és U18 Téli Dobó Magyar Bajnokságot, ahol az U20-as korosztályban férfi és női kalapácsvetésben is imponáló veszprémi győzelem született. Csekő Miklós magabiztosan nyerte meg az U20-as férfi kalapácsvetést, az aranyérmet 74,06 méteres nagyszerű új egyéni csúccsal kaparintotta meg. 

 


Az U20 női kalapácsvető mezőnyben Csatári Jázmin zsinórban harmadik versenyén teljesített 60 méter fölött, az ob-n is hat dobásából öt 60 méternél messzebbre szállt, és 61,61 méteres teljesítménye több mint négyméteres előnnyel biztosította be győzelmét. 

 


Női U18-as gerelyhajításban Dósa Jázmin Petra 41,69 méteres remek egyéni csúcsával negyedik lett, mindössze 23 centiméterrel lemaradva a dobogóról. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában