Dobogós párbajtőrözők

2022.03.16. 18:51

Komoly sikert ért el a Tapolca Vívóklub a budapesti viadalon

A Tapolca Vívóklubot 10 versenyző képviselte az Olimpici versenysorozat budapesti fordulójában.

Horváth Gábor

Konczek Lina és Cserép Dorina a serdülő korosztályban osztoztak a dobogó harmadik fokán

Forrás: a szervezők

Keszler Dávid tapolcai edzőtől megtudtuk, a törpici, gyerek, újonc és serdülő versenyszámokban szép számú mezőny gyűlt össze mind a fiúk és a lányok mezőnyében.
A tapolcaiak közül a legkisebbeknél Puskás Máté, Piller Kristóf, Hegyi Kristóf és Nyári Flórián léptek pástra. A gyermek korosztályban Hegyi Dorka és Bolla Sára, az újoncoknál a Hegyi és Bolla duót kiegészítve Konczek Lina versenyzett. 
Serdülőknél Cserép Dorina, Konczek Lina míg a fiúk mezőnyben Makkos Bence és Süketes Miklós mérettették meg magukat. Konczek Lina saját korosztályban (újonc) nagyon szépen, magabiztosan vívott és egészen a nyolcas döntőig menetelt.
- Lina nagyon szép fejlődést mutat mind szakmailag mind fizikailag az ősz óta, így az ő döntőbe jutása és hetedik helyezése nem volt meglepetés. Már vártuk tőle ezt a vívást, tudtuk, hogy képes rá. Viszont arra nem számítottunk, hogy másnap az eggyel nagyobb korosztályban is remekelni fog. Sőt Lina túlszárnyalta az előző napi teljesítményét ugyanis a serdülőknél, csapattársával, Cserép Dorinával közösen osztoztak a dobogó harmadik fokán – mondta Keszler Dávid, kiemelve: „Dorina és Lina is fegyelmezetten vívott. Jó volt látni, hogy a sok kemény munka szépen kifizetődik a lányoknak. Az elmúlt hónapok során sok áldozatot hoztak azért hogy a dobogón állhassanak.”
Nagy siker volt a Tapolca Vívóklub számára az, hogy serdülő lány párbajtőrben a négy dobogós helyezésből kettő az övék lett. Az eredmény értékét növeli, hogy az ország összes nagy klubja mind képviseltette magát a megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!