Labdarúgó NB III

2022.03.11. 17:07

Tabellaszomszédok csatája következik

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 25. fordulójában a Komáromi VSE vendége lesz vasárnap 14 órától a Balatonfüredi FC.

Juhász-Léhi István

Egyik csapat sincs könnyű helyzetben, hiszen eddig mindketten egyaránt 23-23 pontot gyűjtöttek, ami a kiesés elleni harchoz elég. A Füred azzal előzi meg riválisát, hogy több győzelemmel áll. 

- Nincs egyszerű mérkőzésünk, mi nem az a csapat vagyunk, akiknek egyszerű lenne. Nekünk minden pontért vért kell izzadni - fogalmazott a Napló érdeklődésére Borgulya István, a fürediek edzője. - Ezt tudjuk, ezzel számoltunk, számolunk. Nagyon fontos összecsapás lesz a Komárom elleni, amivel ugyan még nem dől el semmi, de egy kicsit előrébb lehet jutni. Sok van még hátra, ám pontosan ezek azok a meccsek, ahol nem szabad kikapni, egy rivális nem szerezhet három pontot. Egyértelműen a pontszerzés a cél!

Borgulya István beszélt arról is, hogy muszáj bírniuk a nyomást, hiszen aki a sporttal foglalkozik, annak egyértelmű a hétről hétre való éles helyzet. Mint mondta, amióta Füreden dolgozik, azért küzdenek a csapattal, hogy megmaradjon az NB III-as tagsága a BFC-nek.

- Nüanszok döntenek minden találkozón - tette hozzá.

Hogy ki bírja végig? Szerinte sok összetevős ez az egyenlet, de az biztosnak látszik, hogy bizony szerencse is kell majd a végén.

- Sok apró összetevője van, de hogy ki jön ki ebből nyertesen, az megjósolhatatlan, ám az lélektanilag jó, ha "elkapsz" egy közvetlen riválist - latolgatott a szakember. - Nagyobb önbizalommal könnyebben megy a munka, és ha még van egy-egy bravúr is, akkor lehet számolgatni.

Horváth Bálint megsérült, rá nem számíthat az edző, viszont a veszprémi születésű Khiesz Kornél, aki évekig a Budafok játékosa volt, pályára léphet és segíthet új csapatának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!