Kézilabda

2022.03.25. 07:00

Ünnepi derbi az élvonalban

Szomszédvárak találkoznak, a harmadik helyezett fogadja a másodikat, mégis meglepetés lenne, ha szorosan alakulna a Balatonfüredi KSE és a Telekom Veszprém összecsapása ma (19.15) a férfikézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor, B. Virág Rita

A két csapat legutóbbi találkozója 36-29-es eredménnyel zárult Fotó: Pesthy Márton/Napló

A bakonyiak a másodikok, a Balaton-partiak a harmadikok jelenleg a tabellán, ez persze még korántsem jelenti azt, hogy egy súlycsoportban lennének a felek. 

 


Ugyanakkor, amióta a balatonfürediek az első osztályban szerepelnek, mindig ünnep, ha a szomszédvári nagy csapatot, a Bajnokok Ligájában vitézkedő Veszprémet fogadják. Ez azt is jelenti, hogy a csapatok mindig komolyan veszik az egymás elleni összecsapást, ami nemegyszer hozott már látványos és olykor izgalmas meccset is a múltban. 

 


A bravúrtól persze általában távol áll a BKSE, amely remek sorozat után várja az aktuális lokálderbit. A füre­diek váratlan vereséggel kezdték a 2022-es esztendőt, a Komlótól kaptak ki hazai pályán, de ezt követően öt bajnokit nyertek zsinórban, méghozzá mindegyiket meggyőző fölénnyel. A Budakalász, a Fe­jér-B.Á.L. Veszprém, a Dabas, a Kecskemét és a NEKA sem tudta megszorítani a Balaton-partiakat az elmúlt hetekben. György László alakulata jó eséllyel pályázik az NB I-es bronzéremre, jelenleg öt pont az előnye a negyedik Ferencváros előtt. 

 


A héten a Telekom Veszprém Magyar Kupa-negyeddöntőt vívott, ahol a Ferencvárosnak negyven gólt dobva, magabiztosan nyert, így továbbjutott (40-28). 

 


Akkor Momir Ilics úgy fogalmazott, mindig megszenvednek a jól küzdő Fradi ellen – most sem volt ez másként. Azt mondta, elsősorban a válogatott szünete miatt nem tudtak megfelelően készülni a találkozóra. 

 


A keddi meccs után ezúttal sem maradt túl sok idejük a bakonyiaknak a felkészülésre, de a papírforma természetesen így is mellettük szól. 
A két csapat legutóbb októberben mérte össze erejét, akkor a Telekom 36-29-re nyert. A BKSE-t azonban nem illik félvállról venni, már csak azért sem, mert György László tanítványai a tabella harmadik helyét foglalják el, s eddig minden várakozást felülmúlva szerepeltek. 

 


A mérkőzést a Telekom felhasználhatja arra is, hogy a közelgő Bajnokok Ligája-­nyolcaddöntőre készüljön, amit a jövő héten, március 31-én, csütörtökön az északmacedón Vardar Szkopje ellen vív majd meg. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában