A Vasas jutott fináléba

2022.04.20. 09:48

A Szent Benedek a bajnoki bronzért játszhat

A Békéscsaba mellett a Vasas jutott a női röplabda Extraliga idei döntőjébe. A balatonfürediek a harmadik helyért csatázhatnak, ellenfelük a Kaposvár lesz.

Horváth Gábor

Vasas–Szent Benedek RA 3:0 (19, 13, 15)

Budapest. V: Adler, Tillmann. Vasas Óbuda: Zernovic 7, Kalicanin 4, Bannister 12, Bojko 14, Abdulazimova 12, Fábián 5. Csere: Juhár, Bamba (liberók), Vezsenyi, Király-Tálas, Török, Papp 1, Kump 1, Stankovics. Edző: Jannisz Atanaszopulosz.

Szent Benedek RA: Bleicher 1, Szavovics 7, Koprivica 9, Sztijepics 3, Kiss G. 8, Jimerson 4. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Iosia 1, Szerényi, Vacsi 1, Lekics. Edző: Dejan Desnica.

A Vasas úgy lépett pályára, ha nyer, akkor bejut a fináléba, hiszen az elődöntős párharc első két mérkőzésén (otthon és idegenben) sikert aratott a balatonfürediekkel szemben. A Szent Benedek természetesen meglepetésre készült, hátha sikerül kicsikarni a negyedik találkozót az elődöntőben.

Így is indult a meccs, az első szett eleje szoros küzdelmet hozott. A folytatásban aztán a Vasas játszott jobban és pontosabban (25-19).

Ez megfogta a Füredet, amely nem tudott komolyabb ellenállást tanúsítani a második etapban. A fővárosiak fölényben röplabdáztak, könnyedén növelték előnyüket (25-13).

Nem igazán lehetett azt várni, hogy a harmadik szett komolyabb változást hoz a játék képében. Nem is történt ilyesmi, a hazai csapat továbbra is uralta a mérkőzést az ekkor már hitehagyottnak tűnő Szent Benedekkel szemben. Küzdöttek, harcoltak ugyan a vendégek, ám a Vasas nem engedte felzárkózni a Balaton-partiakat. Az angyalföldiek végig jó, stabil teljesítményt nyújtva hozták a játékrészt (25-15) és nyerték meg 3-0-ra a párharcot.

A Vasas ellenfele a Békéscsaba lesz a fináléban. A fürediek a Kaposvárral csatáznak majd a harmadik helyért.

Jannisz Atanaszopulosz: - Az elejétől a végéig koncentráltan röplabdáztunk, a lányok meggyőző sikerrel bizonyították, hogy ott a helyük a fináléban. Nagyon várjuk a Békéscsaba elleni döntőt.

Dejan Desnica: - Két vereség után sajnos nem tudtunk felpörögni a harmadik meccsre, nem volt elég erő a játékunkban, képtelenek voltunk megnehezíteni az ellenfelünk feladatát. Tovább kell lépnünk, hiszen fontos párharc áll előttünk, szeretnénk megszerezni a bajnoki bronzérmet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!