Karate

2022.04.28. 22:04

Eb-érmeket gyűjtöttek az ajkaiak

Három ajkai versenyző összesen nyolc bronzéremmel tért haza a szerbiai Szabadkán rendezett shotokan karate-Európa-bajnokságról.

Horváth Gábor

Erdélyi Virág háromszor állt dobogóra Fotó: Sun-Dome SE

Az ajkai Sun-Dome SE három versenyzővel képviseltette magát a szabadkai kontinenstornán. 
Erdélyi Virágot, Rózsavölgyi Patrikot és Somogyi Bencét ifj. Takács Miklós és Takács András edző készítette fel és kísérte el a nagyszabású eseményre. 
Az ajkaiak remekül helytálltak, bár többször is benne, volt, hogy fényesebb érmet is szerezhetnek, összességében a nyolc bronzmedália is szépen csillog. 
Erdélyi Virág egyéni küzdelemben, a 18–20 évesek között két bronzérmet gyűjtött, és a magyar csapattal is harmadik helyen végzett a 16-20 évesek viadalán. 
Rózsavölgyi Patrik klubtársához hasonlóan szintén háromszor állhatott dobogóra, egyéni küzdelemben a 14–15 évesek kategóriájában, csapatban pedig a 12–15 évesek között két alkalommal örülhetett éremnek. 
Somogyi Bence kétszer került be az első három közé, mindkétszer a magyar válogatott tagjaként volt dobogós a 12–15 évesek kategóriájában, küzdelemben. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában