Gólok, piros lap, vitatott ítéletek

2022.04.23. 16:26

Úrkút- Tihany: Hat gólos döntetlen született a derbin

Gólok, piros lap, vitatott ítéletek: szinte minden volt az Úrkút-Tihany összecsapáson, ami egy megyei derbiről nem hiányozhat. A több, mint egy félidőt emberhátrányban játszó vendégek a meccs elején és a ráadásban is betaláltak, ezzel pontot mentettek a meccs nagy részében fölényben futballozó Úrkúttal szemben.

Horváth Gábor

20220423 Úrkút Megyei I. osztály labdarúgó bajnokság Úrkút SK (piros) - Tihanyi FC (zöld) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Nem óvatoskodtak a felek, a kezdés után rögtön helyzetbe került az Úrkút, ahogyan a Tihany is, a különbség az volt, hogy a vendégek értékesítették lehetőségüket. Henn gólja után természetesen az Úrkútnál volt többet a labda, mentek előre a hazaiak, ám támadásaikban sem elég pontosság, sem elég lendület nem volt. Egészen a félidő hajrájáig, amikor beszorította ellenfelét az Úrkút. Több helyzet is akadt a tihanyi kapu előtt, de a vendégek megfogyatkozva is állták a sarat, Illés Áron szép védéseit követően tartották előnyüket. A 42. percben Németh Kornél került a kiállítás sorsára, egy lerántást követően villant a piros, kissé váratlanul, kívülről, elsőre nem tűnt annyira súlyosnak a 16-os előterében történt szabálytalanság.

A szünet után jöttek a hazai rohamok, és ezeknek lett is eredménye. Gyorsan fordított az Úrkút, Kovács Gábor használta ki a védelmi megingásokat. A 70. percben nyeregben érezhette magát az éllovas, miután kitámadott a Tihany, Horváth Ákos 3-1-re alakította az eredményt.

Hibáztak azonban az úrkútiak is. Egy eladott labda és egy szabálytalanság után Király Dávid lőtt szép szabadrúgásgólt, 3-2.

Ezzel megmaradt a Tihany esélye a pontszerzésre és a hajrában sikerült is egyenlíteni. Miközben az úrkúti lehetőségek kimaradtak, Farkas László lecsapott az utolsó esélyre, a 91. percben beállítva a végeredményt, 3-3.

 

Úrkút SK–Tihanyi FC

3-3 (0-1)

Úrkút. Jv.: Nedvesi R. Úrkút SK: Kádár – Uj, Reizinger, Lang, Bencze, Horváth Á., Boromisza, Udvardi, Bognár, Kovács Gá. (Márton), Kovács Ge. Edző: Garai Péter.

Tihanyi FC: Illés – Dévényi, Németh K., Kovács Á. (Farkas L.), Henn, Erdősi (Stáhl), Perger, Nemes Á. (Marton), Nemes G. (Sudár), Király, Barcza. Edző: Horváth Gábor.

Gólszerzők: Kovács Gá. (2), Horváth Á., ill. Farkas L., Király, Henn.

Kiállítva: Németh K. (43., Tihanyi FC).


Garai Péter: - Kezünkben volt a meccs, amelyet el kellett volna döntenünk. Az utolsó 10 perc alapján megérdemelten egyenlített a Tihany, ám nekünk korábban be kellett volna biztosítani a pontokat. Erre többször is volt esélyünk. Nem játszottunk jól 10 ember ellen.


Horváth Gábor: - Futballozni jöttünk, az első félidőben ezt meg is tudtuk nagyjából valósítani. A kiállítás aztán átírta a forgatókönyvet. A végén tudatosan támadtunk ki, mondhatjuk, hogy a szív diadala volt az egyenlítésünk. Büszke vagyok a játékosokra! A játékvezetés gyenge volt.

 


Élő közvetítésünk:

Véget ért a mérkőzés, változatos küzdelemben, hat gólos döntetlen született.

91. perc: GÓL! Hihetetlen, a ráadásban egyenlített a Tihany. Farkas László cselezett a 16-oson belül, majd jobbról a hosszúba tekert, 3-3.

82. perc: GÓL! Szépített a Tihany. Király Dávid tekert szabadrúgásból, 17 méterről, kissé balról a jobb felsőbe, Kádár csak beleérni tudott a labdába, 3-2.

70. perc: GÓL! Kitámadott a Tihany, nagy területe nyílt a hazaiaknak, akik ezt kihasználták. Reizinger vitte el a labdát a jobb oldalon, jó ütemben adott középre, Horváth Ákos pedig értékesítette a helyzetet, 3-1.

57. perc: GÓL! Vezet az Úrkút. Jobb oldali szöglet után nem tudtak felszabadítani a tihanyiak, Kovács Gábor reagált a leggyorsabban és közelről a hálóba helyezett, 2-1.

52. perc: GÓL! Egyenlített az Úrkút. A tihanyiak mestere, Horváth Gábor kapott piros lapot reklamálásért. Labdaejtéssel folytatódott a játék, Reizinger kapott jó indítást a jobb oldalon, visszagurítását Kovács Gábor vágta a rövidbe 11 méterről, 1-1.


50. perc: Kovács Gábor lövését ütötte szögletre Illés.

Véget ért az első játékrész, a vendégek vezetnek 1-0-ra egy korai góllal.


42. perc: Megfogyatkozott a Tihany, Németh Kornél kapott piros lapot, miután lerántotta Boromiszát a 16-os előtt. Reizinger szabadrúgását Illés ütötte ki a jobb alsó elöl. Nem sokkal később Illésnek újabb nagy védést kellett bemutatnia.


40. perc: A szögletzászló közeléből végzett el szabadrúgást a házigazda, Kovács Gergő emelkedett a legmagasabbra középen, fejese a keresztlécről pattant ki a beadás után.


36. perc: Erdősi került ígéretes helyzetbe az úrkúti kapu előtt, lövése nem okozott gondot Kádárnak.


35. perc: Szép támadás futott a tihanyi térfélen, a hosszú oldalon érkező Horváth Ákos pontos beadást kapott a jobb oldalról, de fejese elkerülte a kaput.

21. perc: Kovács Gábor volt közel az egyenlítéshez, de közelről nem tudta kapura irányítani a labdát.

7. perc: Boromisza fejelt 11 méterről, nem volt elég erős a próbálkozás.

2. perc: GÓL! Előnyben a Tihany. Henn Márkot hagyták üresen, a támadó pedig nem sokat tétovázott 15 méterről a bal alsóba helyezett, Kádár nem érhetett oda, 0-1.
1. perc: Az Úrkút gyorsan lövőhelyzetbe került, Kovács Gábor közeli próbálkozását Illés védte.


Elkezdődött a mérkőzés, jó a hangulat, mintegy 150-200 néző lehet a pálya körül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!