23 éremmel gazdagodtak

2022.04.05. 09:00

Kiválóan szerepeltek a szumóviadalon

A Centrum SE szumósai 23 éremmel gazdagodtak a Dunaharasztiban rendezett országos bajnokságon és világverseny-válogatón.

Horváth Gábor

A gyermek- és U12-es korosztályokban körbeverések miatt mérkőzéseket kellett ismételni ahhoz, hogy győztest lehessen hirdetni. Az újrázás után a gyerekkorosztályban Csejtei Kincső első, az U12-es korcsoportban Takó Levente harmadik, Csejtei Zoárd első helyen zárta a versenyt. 

Zoárd egy korcsoporttal feljebb, az U14-es országos bajnokságon is elindult, ahol szintén az első helyen zárt. Csakúgy, mint Szalai Adrián és Jámbor Levente, akik szintén országos bajnokként hagyták el a küzdőteret. Csejtei Krisztofer a dobogó második fokára léphetett. 

Az U16-os, U18-as, és U21-es korosztálynál az Euró­pa-bajnokság kvalifikációs versenye zajlott. Az U16-os korcsoportban, 55 kilogrammban magasan a mezőny felett, kiugró formában lévő Márkus Roland elbizakodottan indult az első mérkőzésnek, azonban egy gyönyörűen indított akciót nem megfelelően zárt le, így őt hozták ki vesztesnek. Bár a többi mérkőzését megnyerte, ez is csak a második hely megszerzésére volt elegendő. 

Ugyanitt Jámbor Levente és Csejtei Krisztofer a harmadik pozícióban végzett. A 75 kilo­grammos súlycsoportban a bajnokesélyes Jámbor Kristóf enerváltan küzdött, ami csak a második helyre volt elég. Itt Kék Milán harmadikként zárt. 

Az U16-os női viadalon Huszár Regina harmadik lett, azonban az U18-asok között szépíteni tudott és megszerezte a bajnoki címet. Az U18-as férfi versenyen Márkus Roland és Barnóczki Boldizsár bajnoki címet szerzett, csakúgy, mint egy korosztállyal feljebb, az U21-esek között. Második helyen zárt a még újoncnak számító Csóti Zétény, míg Jámbor Kristóf harmadik lett. 

A felnőtteknél az országos bajnoki címért kemény és izgalmas küzdelmeket láthattak a nézők. 92 kilogrammban az edzőként is tevékenykedő Schvarcinger Zsolt remek küzdelmekkel bizonyította tanítványainak, hogy nem csak oktatni tudja a szumót, így második helyen zárta az ob-t. A 100 kilogrammos súlycsoportban Laczkó Benedek hozta a kötelezőt, azaz bajnokként végzett. A korábbi amerikaifocista Mészáros Tibor 30 esztendős korában kezdett új sportba. A még újoncnak számító versenyző igencsak meglepte a mezőnyt, és a harmadik helyen végzett a +115 kilósok között. Ugyanitt Barnóczki Boldizsár az ötödik helyen zárt. A sportág király kategóriájában, az openben sem kellett szégyenkezniük a centrumos versenyzőknek. Itt Laczkó Benedek a harmadik, míg Mészáros Tibor az ötödik helyen végzett. 

A veszprémi csapat összesen 23 érmet (tíz első, öt második és nyolc harmadik helyezést) szerzett. Az ob-n négy arany-, két ezüst- és két bronz­érem került a Centrum SE versenyzőinek nyakába. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában