Magyar Kupa

2022.05.07. 17:36

A Haladás jutott döntőbe

Címkék#futsal

Nem tudott bejutni a címvédő Veszprém a futsal Magyar Kupa fináléjába, Fehér Zsolt csapata a szombati elődöntőben nagy csatában alulmaradt a Haladással szemben.

Forrás: Pixabay

Haladás-Veszprém 3-2 (1-1)

Kecskemét. V.: Zimonyi, Futó, Kiss. Haladás VSE: Alasztics – Luiggi, Hajmási, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi, Homlok, Szalmás, Sipos, Dávid, Vatamaniuc-Bartha, Papp, Gerencsér, Diniz. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Pál, Rutai. Csere: Everton, Dorogi, Sergio, Molnár R., Bencsik Á., Koncsol, Bognár. Edző: Fehér Zsolt.

A címvédő Veszprém és a tavaly előtti győztes Haladás csatázott egymással a futsal Magyar Kupa kecskeméti négyes döntőjének első elődöntőjében, szombaton.

Ahogy az várható volt, hatalmas küzdelem alakult ki a mezőnyben. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, de Alasztics és Spandler is jól őrizte kapuját.

Egészen a 14. percig, amikor Luggi lopott labdát Tataitól, lövése Spandler lábai között utat talált a hálóba, 1-0.

Sikerült egyenlítenie a Veszprémnek. Tatai szerzett labdát, Evertonhoz passzolt, aki a jobb alsóba lőtt, 1-1.

A második félidő taktikus játékot hozott. Fokozatosan egyre nagyobb nyomást helyezett ellenfelére a Haladás, és egy kihagyást Vatamaniuc-Bartha használt ki, közelről vette be Spandler kapuját, 2-1.

Mindkét oldalon voltak lehetőségek, egyenlíthetett volna a bakonyi csapat, és a szombathelyiek is növelhették volna előnyüket.

A hajrában, hátrányban a Veszprém természetesen megpróbálkozott az 5 a 4 elleni játékkal, lehozta kapusát és így emberelőnyben támadott. Rutai azonban rosszul passzolt, Vas lőtt az üres kapuba a saját térfeléről, 3-1.

Pál hozta vissza a bakonyi reményeket, távolról bombázott a Haladás kapujába, 3-2.

Nem sok idő maradt hátra, a veszprémiek mindent egy lapra feltéve rohamoztak, azonban a Haladás jól védekezett, nyert és bejutott a fináléba.

A vasárnapi döntőben a Rubeola FC, vagy a Debreceni EAC lesz az ellenfele.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában