NB II

2022.05.22. 20:29

Bennmaradt az Ajka ellenfele

Vereséget szenvedett a labdarúgó NB II zárókörében az FC Ajka. Riválisa ezzel megmenekült a kieséstől.

Horváth Gábor

Csizmadia Zoltán (balra) a hajrában egyenlíthetett volna, de kimaradt a helyzet Fotó: Pesthy Márton

Csákvár–Ajka 1-0 (1-0)
Csákvár, 400 néző. V.: Erdős. Csákvár: Auerbach - Dulló, Vaskó, Karacs, László - Mészáros D., Ominger - Mim (Torvund, 69.), Kártik (Makrai, 83.), Komáromi (Baracskai, 69.) - Takács T. (Molnár R., 60.). Edző: Tóth Balázs. FC Ajka: Horváth D. - Szűcs K., Görgényi, Tar, Csemer - Tóth G., Lehoczky - Csizmadia, Sejben (Vogyicska, 46.), Gaál (Murka, 76.) - Szarka (Dragóner, 76.). Edző: Kis Károly.
Kényelmes helyzetben volt az FC Ajka, a remek hajrát produkáló, hat forduló óta veretlen Veszprém megyeiek úgy léptek pályára, hogy a tizediknél rosszabb helyen nem végezhetnek, egy sikerrel pedig még előrébb is léphetnek. A Csákvár ellenben a bennmaradásért küzdött, a hazaiaknak a saját kezükben volt a sorsuk, de a biztos NB II-es tagsághoz nyerniük kellett. Döntetlen, vagy vereség esetén már számolgatásra kényszerültek volna.
A második percben vezetést szerezhetett volna az Ajka, Csemer lövése Szarkáról vágodott nem sokkal a kapu mellé. A 6. percben a másik oldalon akadt esemény, Takács játszotta magát lövőhelyzetbe, öt méterről próbálkozhatott, Horváth nagyot védett. Nem sokkal később Takács fejese után szállt kapu fölé a labda.
A 13. percben aztán megszerezte a vezetést a házigazda. Komáromi húzott el a bal oldalon, az alapvonalról pontosan gurított középre, ahol Mim lőtt jobbról, öt méterről a kapu jobb oldalába, 1-0.
Az első fél óra végén Gaál lőtt kapufát, Auerbach beleért a kipattanó labdába, majd Szarka elől is menteni tudott a csákvári hálóőr.
Fordulás mindkét csapat betalálhatott volna. A folytatásban aztán inkább a hazaiak álltak ehhez közelebb. A 63. percben Molnár pörgetése kifelé pattant a gólvonal előtt.
 A 76. percben Kártik lövését védte vetődve Horváth. A 83. percben újabb nagy csákvári lehetőség maradt ki, jobboldali beadás után Ominger közelről nem találta el a kaput.
A hajrában aztán egyenlíthetett volna az Ajka, de Csizmadia nyolc méterről leadott lövése után Auerbach hatalmasat védett. Nagy kő esett le csákvári szurkolók szívéről, csapatuk végül megszerezte a három pontot és ezzel bennmaradt az NB II-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában