1 Way Ticket Run

2022.06.16. 14:00

Az utolsó emberig - Közel kétszáz futó vesz részt a különleges versenyen

Idén is megrendezik az ország egyik legkülönlegesebb futóeseményét, a 1 Way Ticket Run ráadásul most ígérkezik a legizgalmasabbnak, pedig a férfi címvédő ott sem lesz a mezőnyben.

Horváth Gábor

Ugyanaz a pálya vár a résztvevőkre, mint tavaly Fotó: Pesthy Márton

Negyedik alkalommal tartják meg Tihanyban az Egyesült Államokból induló viadal magyar párját. A péntek délelőtt 10 órakor rajtoló IV. Riska 1 Way Ticket Run résztvevőire (közel 200 futóról van szó) egy 6,7 kilométeres pálya vár, minden órában. Ezt a távot ugyanis óránként teljesíteni kell, és aki utoljára marad, az lesz a győztes. Egy futó egészen addig marad versenyben, amíg rajthoz tud állni az aktuális futamon. A versenyközpont ezúttal is Belső-tó mellett lesz kialakítva, innen indulnak és ide is érkeznek a résztvevők, akik között rengeteg nagyszerű futó akad. Az előző két év bajnoka, Csécsei Zoltán, valamint az első verseny győztese. Juhász Péter ezúttal nem lesz ott a mezőnyben, azonban rengeteg magyar bajnok, rekordtartó, nemzetközi szinten is kiemelkedő teljesítményre képes sportember áll rajthoz. A hölgyeknél indul a címvédő Fűrész Edit, ugyanakkor idén minden korábbinál több kihívója akadhat. Ebben az évben minden korábbinál többen pályáznak eséllyel az első helyekre. Érdekesség, hogy ez a verseny magyar bajnoki futam is egyben, méghozzá a magyar atlétika történetében az első backyard ultra bajnokság. Azaz a nyertesek országos bajnoki címmel is büszkélkedhetnek majd. És mi kell a győzelemhez? Ezt előre senki nem tudja megmondani, de a tavalyi nyertesek eredményekeit azért idetesszük igazodási pontnak: Férfiak: 1. Csécsei Zoltán 348.712 km, 52 óra. Nők: 1. Fűrész Edit 181.062 km, 27 óra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában