Telekom Veszprém

2022.06.13. 17:49

Bajnoki címet szereztek az U14-esek

Bajnoki címet szerzett a Telekom Veszprém U14-es csapata, az ifjú kézilabdázók mindössze egyetlen mérkőzést veszítettek a 2021/2022-es szezonban.

Horváth Gábor

Velky Mihály legénysége az Elek Gyula Arénában ünnepelhetett

Forrás: Telekom Veszprém

Ami a nagyoknak nem sikerült, összejött a kicsiknek. A Telekom Veszprém U14-es korosztályos kézilabdacsapata idén bajnoki aranyérmet ünnepelhetett.
Az ország hat együttese – a három területi pontvadászat két-két legjobbja - versengett az aranyéremért a fiú U14-es gyermekbajnokság felsőházában.
Izgalmasan alakult a küzdelem. A fiatal bakonyiak egy magabiztos sikerrel kezdték a szakaszt, a Pick Szegedet győzték le 24-11 arányban, majd jobbnak bizonyultak (25-17) a fővárosi Kézilabda UP csapatánál, és a városi rangadón két vállra fektették (18-14) az Éles Kézisulit. A folytatásban azonban hazai környezetben egy góllal alulmaradtak (18-19) a Ferencvárossal szemben, és a két alakulat között komoly versenyfutás kezdődött a bajnoki aranyért.
Fontos volt, hogy a következő találkozón a Telekom 19-18 arányban meg tudta verni a Szegedet, ezután négyes sikerszériát épített fel a bakonyi csapat.
Az utolsó játéknapon dőlt el az első hely sorsa. Egy fordulóban két meccset bonyolítanak le ebben a korosztályban: a veszprémiek a Ferencváros, majd a Békés ellen léptek pályára a budapesti Elek Gyula Arénában.
A feladat az volt, hogy legalább két góllal meg kell verni a Fradit, majd a Békés ellen is sikert kell aratni.
Ezt könnyedén teljesítette a Telekom U14, amely szoros, 10-10-es első félidőt követően 22-13 arányban legyőzte a fővárosi zöld-fehéreket, majd a Békésnek sem adott esélyt, (31-22).
A bajnokcsapatot Velky Mihály készítette fel, segítői Velkyné Bisján Éva és Szász Zsolt Gergő voltak.
Az együttes tagjai: Kulcsár Máté, Szarvas András Lóránd, Halmos Bálint, Nagy Levente, Balog Dominik, Bóna Botond, Petrik Nimród, Harnóczi Attila Zsombor, Schmidt Ádám, Czinczás Barna, Frenkl Attila Sándor, Lackenbacher Zalán, Tari Zsolt László, Szabó Dávid, Schell Dániel, Csajági Álmos Boldizsár, Kiss Gergő, Békési Benedek, Iváncsik Máté, Jáhni Sebestyén.
Az Éles KISE a harmadik helyen zárt az U14-esek 2021/2022-es pontvadászatában.
Érdekesség, hogy a bajnoki aranyérmes Telekom Veszprém U14 magja, kiegészülve a 2007-es születésű fiúkkal harmadik lett az U15-ös bajnokságban az FTC és a Tempó KSE mögött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában