Diákolimpia

2022.06.14. 11:14

Országos bajnok a Dózsa

A Dózsa iskola fiú kézilabdacsapata nyerte meg az országos diákolimpiát a IV. korcsoportban. A veszprémiek a fináléban az alsóörsiek együttesét győzték le.

Horváth Gábor

A Dózsa iskola csapata magabiztosan, veretlenül lett első Fotó: a szervezők

Miskolc adott otthont a fiú kézilabda diákolimpia IV. korcsoportos országos döntőjének. A megmérettetésen nyolc együttes mérte össze tudását, a mezőnybe két Veszprém megyei alakulat is bejutott.

A veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, valamint az alsóörsi Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda-Utánpótlásközpont egy csoportba került és az első mérkőzést épp egymás ellen játszotta.

A rangadó 22-17-es veszprémi sikert hozott. Ezt követően mindkét alakulat hibátlanul menetelt, így a négyesben a Dózsa lett az első, az Endrődi a második.

Az elődöntőben a Dózsa rendkívül magabiztosan fektette két vállra (37-12) mezőkövesdi riválisát, az Endrődi szintén diadalt aratott (24-17) a nádudvari Kövy Sándor iskola csapatával szemben.

Jöhetett a Veszprém megyei házi döntő, amelyben a veszprémiek bizonyultak jobbnak 21-16 arányban.

A torna legtechnikásabb játékosának Gáncs-Pető Mátét (Dózsa) választották, a legjobb kapus Tari Zsolt (Endrődi) lett. Díjat kapott a dózsások testnevelője, Papp Ervin is.

Az országos bajnok veszprémi csapat tagjai: Birnbauer Zsombor, Bóna Botond, Ender Dávid, Ender Richárd, Gáncs-Pető Levente, Gáncs-Pető Máté, Kiss Gergő, Kovács Benedek, Major Ákos, Szabó Dávid, Szabó Péter, Szarvas András.

Az ezüstérmes alsóörsi csapat: Balog Dominik, Borbély Bendegúz, Frenkl Attila, Géczi Bálint, Harnóczi Attila, Kovács Áron, Nagy Levente, Németh Levente, Opavszky Olivér, Petrik Nimród, Schell Dániel, Szegi Milán, Takács László. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában