Torta is készült

2022.07.26. 12:36

Az olimpiai bajnokot ünnepelték Tapolcán

A város híres sportolóját, Csermák Józsefet ünnepelték Tapolcán a kalapácsvető olimpiai aranyérmének 70. évfordulóján.

Horváth Gábor

Csermák József Fotó: archív

A tapolcaiak ünnepség-sorozattal emlékeztek meg a nagyszerű sportolóról, aki 1952-ben, Helsinkiben 60,34 méteres világ-, és olimpiai csúccsal nyert ötkarikás aranyérmet kalapácsvetésben.

Dobó Zoltán polgármester és Csermák Katalin, az olimpiai bajnok lánya közösen ültetett fát a Csermák József Rendezvénycsarnok előtt, ahová egy új emléktábla is került a fantasztikus teljesítmény dicséretére.

Az ünnepség résztvevői ellátogattak Csermák József sírjához, mécseseket és gyertyát gyújtva emlékeztek a 2001-ben elhunyt sportolóra.

A tapolcai vívóteremben is akadt esemény a jubileumi ünnepség keretében, Sütő György tapolcai vívóolimpikonokat ábrázoló festményeit állították ki ez alkalommal. A Szalay Gyöngyit, Boczkó Gábort, Rédli Andrást és Siklósi Gergelyt ábrázoló alkotások a terem falára kerültek, remek példát mutatva a sportág felnövekvő helyi generációjának.

A jubileum alkalmával a város megnyitotta a strand kapuit, egész nap ingyenes volt a belépő a tapolcai létesítménybe. Szintén kedves figyelmesség, egyben ajándék volt, hogy Szalainé Gelencsér Márta mestercukrász tortát készített Csermák József tiszteletére. A különleges Csermák tortát a város több vendéglátóegységében ingyen adták a fogyasztás mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában