Felemás szezonmérleg

2022.07.04. 21:15

Javuló eredmények a pápai asztaliteniszezőknél

Véget értek a Pápa és Környéke Asztalitenisz Sportegyesület számára a 2021–2022-es évad bajnoki küzdelmei. A klub öt csapattal három pont­vadászatban indult, a mérleg pedig felemás értékeket mutat.

Haraszti Gábor

Kiesés és bajnoki cím is kijutott idén a pápai asztaliteniszezőknek Fotó: Haraszti Gábor

A pápaiak az NB III-ban, a megyei első és másodosztályban indítottak csapatokat. A harmadosztályban ugyan a 12., utolsó előtti helyen végeztek, ennek ellenére voltak pozitívumok. 
– Bár nem sikerült javítani tavalyi pozíciónkon, az némi bizakodásra adhat okot a jövőt illetően, hogy öt ponttal előztük meg a tavalyi benn maradó VASE csapatát, akiktől egy éve hat ponttal maradtunk le – tájékoztatott Hegyi József csapatvezető. – Visszagondolva elmondhatjuk, hogy nüanszokon múlott a bennmaradás, egészen pontosan öt – megfelelő pillanatban megszerzett – poénon. Saját emberekből építkeztünk, s jó néhány klubbal ellentétben ilyen-olyan befektetéssel nem igazoltunk. Három játékosunk ért el 15-25 százalék körüli teljesítmény­javulást tavalyról idénre vagy a két félév között. Elégedettek nem lehetünk, de az egy évvel korábbi nulla győzelem, egy döntetlen, 21 vereséges arányhoz képest idén egy jóval erősebb bajnokságban értünk el 4-2-18-as mutatót. 
A második csapat magját idén is három, egyesületi szinten kiemelkedő utánpótlás játékos alkotta. 
– A megyei I-ben a tavalyi harmadik helyünk után idén egy mindenki által végigjátszott bajnokságban sikerült második helyet elérni – folytatta a sportvezető. – A bajnoki első hely két mérkőzésen múlt: itthon 11-7-re nyertünk a VESC II. csapata ellen, idegenben 5-13-ra kikaptunk. A megyei másodosztályú bajnokságban három csapattal versengtünk, a mérleg egy első, egy negyedik és egy hetedik hely, külön kiemelném, hogy harmadik számú csapatunk minden mérkőzését megnyerve lett bajnok. 
Hegyi József elmondta, igazolt játékosaik száma 18, ebből kilenc utánpótláskorú versenyző. A bajnoki küzdelmek mellett ranglistaversenyeken is indultak, itt elsősorban Szelencsik Csongornak és Csincsik Balázsnak, másodsorban Koroncz Nórának sikerült érdemben megvetnie a lábát a mezőnyben: eddig egy-egy győzelem megszerzése volt a cél, mostanra közel kerültek a főtáblára jutáshoz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában