Atlétika

2022.07.20. 11:01

Sikeres SVSE-szereplés a válogatottban

A szlovéniai Maribor városa adott otthont annak az U20-as atlétikai válogatott viadalnak, amelyen Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország vett részt.

Horváth Gábor

Kovács Ferenc Soma, Varga Gréta és Kubasi János Tóthné Stupián Anikó edzővel

Forrás: SVSE

A Sportolj Velünk SE (SVSE) három sportolóval képviseltette magát a viadalon, a magyar csapatban Varga Gréta Barbara, Kubasi János és Kovács Ferenc Soma is helyet kapott.
Varga Gréta Barbara bajnoki címet szerzett 1500 méteres síkfutásban, az időeredménye 4:30.29 lett. Ebben a versenyszámban, a férfiak mezőnyében Kovács Ferenc Soma ezüstérmet vehetett át 3:50.40-nel.
Kubasi János 800 méteres síkfutásban állt a rajtvonalhoz, a kétkörös versenyen 1:50.32-vel ért a célba.
A magyar válogatott összesen 27 dobogós helyet gyűjtött (10 arany, 4 ezüst és 13 bronz megoszlásban), és ezzel a harmadik helyen zárta a viadalt. 
A junior korú atléták számára két hét múlva jön a következő nagy megmérettetés. Az U20-as korosztály tehetséges atlétái a kolumbiai Cali városába utaznak a junior világbajnokságra. Az augusztus 1. és 5. között rendezendő világeseményen az SVSE tehetséges fiataljaiért is szurkolhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában