Kézilabda

2022.08.21. 09:01

A Telekom Veszprém nyerte a kupát

A tatabányai MOL Kupa kézilabda felkészülési torna döntőjében sokáig jól tartotta magát a Tombor Csaba irányította házigazda, végül biztos, négy gólos veszprémi siker született.

Horváth Gábor

Férfiak küzdelemben nyert a Veszprém (a képen Kentin Mahé) Fotó: MTI

Tatabánya–Veszprém 29-33 (15-15)

Tatabány. MOL Tatabánya KC: Nagy, Székely 2 (kapusok), Maras, Ubornyák 1, Peric 6, Obradovic 2, Topic 2, Hornyák 1, Ugalde, Krancz, Győri, Vilovski 2, Bodor 1, Rodríguez 5, Ancsin 4, Edwards 4, Bodnár. Edző: Tombor Csaba

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara (kapusok), Jahja 5, Nenadics 6, Nilsson 3, Elísson 2, Ligetvári 1, Strlek 3, Lukács, Blagotinsek, Mahé, Elderaa 2, Ilic 2, Pechmalbec 2, Vailupau 7, Sipos. Edző: Momir Ilicc

Jól kezdett a Veszprém, 10 perc játék után négy gólos volt a különbség, de a Tatabánya nem hagyta tovább nyílni az ollót. A hazaiak felzárkóztak mínusz kettőre. Cupara és a másik oldalon Székely is jól védett, kemény küzdelmet vívtak a felek. A félidő hajrájában a tatabányaiaknak sikerült egyenlíteniük.

Fordulás után ismét a bakonyiak játszottak eredményesebben, fokozatosan nőtt az előny, 22-26. A házigazda igyekezett felzárkózni, azonban többször is hibázott, amit kihasznált az Ilics-csapat. A Telekom hódította el a MOL Kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában