Labdarúgó NB II

2022.08.26. 21:31

Az FC Ajka javítana idegenbeli mérlegén

Címkék#foci

A szezont gyengén kezdő Nyíregyháza otthonába utazik a labdarúgó NB II-ben az FC Ajka, amely jól áll a bajnokságban, azzal együtt, hogy eddig az összes idegenbeli meccsét elveszítette.

Horváth Gábor

A múlt vasárnapi, Csákvár elleni bajnokit Doncsecz Levente gólja döntötte el, ez volt az Ajka idei harmadik győzelme

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Három sikerrel és két vereséggel a negyedik a labdarúgó NB II tabelláján az FC Ajka. Kis Károly csapata hazai környezetben két vállra fektette a Budafokot (3-0), a Kozármislenyt (4-2), a múlt héten pedig a Csákvárnál is jobbnak bizonyult (1-0). Vendégként ugyanakkor még nem tudott pontot szerezni ebben az idényben az Ajka, amely először az újonc Mosonmagyaróvár pályáján kapott ki (1-2), majd a Diósgyőri VTK-val szemben maradt alul idegenben (1-3). 

A fentiek alapján egyrészt bizakodhatnak a Veszprém megyei zöld-fehérek, hiszen siker után állnak, úgymond lendületben vannak, másfelől a mindig hosszú és nehéz nyíregyházi kirándulás előtt aggodalomra adhat okot a gyenge vendégszereplés. A Nyíregyháza rosszul kezdte a bajnokságot, az első három fordulóban kikapott (az ETO FC Győr, a Haladás és a Siófok volt az ellenfél, érdekesség, mindegyik meccs egy gólt hozott), Feczkó Tamás vezetőedzőt ezt köve­tően le is váltották, Huszák Géza vette át a helyét. Az új mesterrel rögtön sikerült javítani (4-2-es győzelem a Soroksár ellen), azonban múlt vasárnap a nyírségiek alulmaradtak Tiszakécskén. 

A Nyíregyháza négy vesztes meccse egyaránt 1-0-s végeredményt hozott. Az együttes tehát nem kap sok gólt (eddig hatot kapott), viszont keveset rúg, a négy szerzett találat a Budafokkal holtversenyben jelenleg a legalacsonyabb a mezőnyben. Összehasonlításképpen az FC Ajka gólaránya öt bajnoki forduló után 10-7. 

A Veszprém megyei egyesülettel kapcsolatos hír, hogy visszatért a csapathoz Kovács Nikolasz. A 23 esztendős jobbhátvéd a Pakstól érkezik kölcsönbe – jelentették be az aj­kaiak. Kovács a 2019/2020-as és a 2020/2021-es szezonban szerepelt Ajkán, akkor is kölcsönjátékosként, a Honvédtól. 

Tavaly a Paksi FC leigazolta a fővárosiaktól és hét mérkő­zésen pályára lépett náluk az NB I-ben. 

Az FC Ajka az előző idényben, tavaly szeptemberben 2-0-s vereséget szenvedett Nyíregyházán, idén március­ban, Ajkán 1-1-re végeztek a felek. A vasárnapi bajnoki 17.30-kor kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában