Foci

2022.08.29. 17:30

Híres focisták csaptak össze a pétiekkel

A Ferencváros öregfiúk csapatának híres focistái és a 90 éves Péti Munkás Testedzők Egyesülete (PMTE) labdarúgó gálamérkőzésével kezdődött a jubileumi ünnepség a pétfürdői sporttelepen szombaton.

Kovács Erika

– A mostani esemény a sport ünnepe, a sport pedig közösséget összetartó erő – fogalmazott Kontrát Károly országgyűlési képviselő, aki gratulált a PMTE 90 évéhez. Utalt az 1932-es alapításra, majd az egyesület 1957-től viseli a mostani nevet. Az alapításkor hat szakosztály működött, ma három, melyekben kétszázan sportolnak. A képviselő méltatta a szépen felújított a pályát, mely széles összefogással, így például a kormányzat, illetve Magyra falu program, tao, valamint az önkormányzat támogatásával valósult meg. 

– Megtisztelő, hogy ebből az alkalomból híres focisták lépnek pályára – hangsúlyozta a képviselő, majd további sikereket kívánt az egyesületnek a következő 90 évhez.

Nagy Zsolt, a PMTE elnöke méltatta a Ferencváros öregfiúk legendás csapatának híres játékosait, akik eljöttek a rendezvényre. 

A jubileum alkalmából nagyszabású ünnepséget rendeztek a sportpályán, ahol a köszöntők után igazi sportcsemege várta az érdeklődőket: a PMTE és a Ferencváros öregfiúk labdarúgó-gálamérkőzése. A különleges ünnepséget sakkverseny, tekemérkőzés, kosárlabda büntetődobó-verseny, tizenegyesrúgó verseny, ünnepélyes pályaavató is színesítette, majd a PMTE és a Balatonalmádi megyei I. o. labdarúgó-mérkőzés zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!