Nyolc Veszprém megyei csapattal

2022.08.04. 14:41

Rajtol a labdarúgó Magyar Kupa

Nyolc Veszprém megyei csapat lép pályára hétvégén a MOL Magyar Kupa első fordulójában.

Marton Attila

Forrás: Pixabay

A mérkőzések sorát két megyei csapat nyitja: a Balatonszepezd ÖKSC-Pápa Perutz FC augusztus 6-án, szombaton 10 órakor csap össze a tóparti település sporttelepén. A hazaiak a megyei másodosztály negyedik helyén végeztek az előző szezonban, míg a pápaiak a hetedikek lettek az NB III Nyugati csoportjában, nyáron azonban anyagi gondok miatt visszaléptek az indulástól, és a megyei első osztályban szerepelnek. 
A megyei kupagyőztes Péti MTE szintén szombaton, 16.30-kor játszik Tatán. Mindkét csapat a megyei bajnokság első osztályában szerepel, a Tatai AC az ötödik, a pétiek a harmadik helyen végeztek az előző kiírásban. 
A szombathelyi Király SE – amelyet az egykori válogatott kapus, Király Gábor és édesapja, Király Ferenc alapítottak – ellen lép pályára szombaton 18 órakor a Practical VLS Veszprém. A harmadik ligában két győzelemmel kezdő veszprémiek a Vas megyei első osztály előző szezonjában második helyen végző csapathoz látogatnak. 
Augusztus 7-én, vasárnap négy Veszprém megyei csapat lép pályára a kupában, mindegyik mérkőzés 16.30-kor kezdődik. Az Ugod a Győr-Moson-Sopron megyei Mezőörs együttesét fogadja. A házigazdák a megyei másodosztály ötödik helyén végeztek tavaly, míg a vendégek a megyei harmadosztály egyik csoportjában szerepeltek. 
A harmadosztály idei kiírását két vereséggel nyitó Balatonfüred a megyei első osztály tavalyi idényében a középmezőnyben végzett Ménfőcsanakra látogat. 
A megyei bajnokság előző kiírását megnyerő, de az NB III-as indulást nem vállaló Úrkút a harmadosztályból kieső Caola SC Sopront fogadja, míg a Devecser a Vas megyei másodosztályban vitézkedő Söptéhez látogat.
A Magyar Kupa első fordulójában 128 csapat lép pályára, az NB I-es és NB II-es csapatok a harmadik fordulóban csatlakoznak a mezőnyhöz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában