Labdarúgás

2022.09.11. 19:57

Elcsúszott a kapus, kikapott a Füred

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 8. fordulójában a Komáromi VSE vendége volt a Balatonfüredi FC, és vereséget szenvedett.

Juhász-Léhi István

Forrás: Pixabay

A vendégcsapat ragadta magához a kezdeményezést, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a 14. percben egy mintaszerű támadás végén a Füred megszerezte a vezetést. Történt, hogy a bal oldalon Róth küzdött a labdáért, amit miután megszerzett középre adta, majd az érkező Szabó B. az 5-ösön a földre pattintva fejelt kapuba, 0-1. Ezután is a vendégek irányítottak, a hazaik pontrúgásból igyekeztek veszélyeztetni, de komoly helyzetre nem futotta tőlük. A másik oldalon a BFC többször alakíthatott volna ki helyzetet, ám a szünetig az eredmény nem változott.
A második félidő ott folytatódott, ahol az első 45 perc zárult, a Füred játszott, a Komárom a pontrúgásokban bízott, majd a hazai cserékkel próbáltak frissíteni. A 73. percben a BFC növelhette volna az előnyét, hiszen egy jobb oldali vendégakció után Róth egyedül vezethette a labdát a kapura, azonban a kapusba lőtt, a kipattanó labdát pedig Farkas elvesztette, az ellentámadásból pedig nagy meglepetésre Nagy Z.  révén kiegyenlített a KVSE, 1-1. Ezután mindkét csapat nagy erőket mozgósított a győztes gólért, de nagyobb helyzetet ekkor nem tudtak kialakítani a felek. Jött a 89. perc, és egy ritkán látható gól. Egy előrevágott labdát Sevinger nem fogott meg, elcsúszott és arra rástartoló Nagy L. az üres kapuba vezette a labdát, 2-1. 
A Füred szombaton, a MOL Magyar Kupában vehet revansot a vereségért.

Komáromi VSE - Balatonfüredi FC 2-1 (0-1)
Komárom, 300 néző. V.: Papp.
Komáromi VSE: Bánfalvi – Peszmeg, Nagy T., Tóth (Katona, a 91.), Köles (Vincze, a 71.), Jóna (Juhász, a 71.), Szecsődi, Gelencsér (Nagy L., az 59.), Horváth, Torma (Pulai, az 59.), Nagy Z. Edző: Nagy Gábor. Balatonfüredi FC: Sevinger – Farkas, Csikós, Szalai, Róth (Jakab, a 78.), Leidl (Vér, a 78.), Lasz, Burucz, Szabó B. (Eszlátyi, a 88.), Tóth G., Bene (Ott, a 66.). Edző: Borgulya István.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában