Labdarúgó NB III

2022.09.28. 18:50

Fontos három pontot szereztek a fürediek

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 10. fordulójában hétközi mérkőzést rendeztek: az ETO Akadémia látogatott Balatonfüredre szerdán.

Juhász-Léhi István

Forrás: illusztráció

Balatonfüredi FC – ETO Akadémia 2-1 (2-0)
Balatonfüred, 200 néző. V: Jakab.
BALATONFÜREDI FC: Sevinger - Farkas D., Imre I. (Csikós, a 88.), Szalai, Róth, Leidl (Rádai, a 88.), Lasz, Burucz (Pécseli, a 65.), Szabó B. (Horváth B., a 65.), Tóth G., Bene (Ott, az 56.) Edző: Borgulya István.
ETO AKADÉMIA: Ruisz – Bacsa, Lacza, Gasztos (Moharos, a 46.), Vingler, Hanzli (Huszár, a 46.), Mitring (Sipőcz, a 46.), Tamás K., Szabó T. (Németh O., a 78.), Tullner (Deákovits, az 56.), Ignácz. Edző: Munoz Guzman Antonio Jose.
A hétközi mérkőzésidőpont ellenére is szépszámú közönség előtt esett egymásnak a két csapat, majd az ETO ragadta magához a kezdeményezést és a középpályán fölényt harcolt ki, míg a hazaiak inkább gyors ellentámadásokkal kísérleteztek. A 23. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: Szabó Bence jobb oldali, élesen belőtt szöglete Leidl Ákost is meglepte, ami aztán Gasztosról a kapu közepébe pördült, öngól, 1-0. A 36. percben növelte előnyét a Füred, Leidl jó ütemű kiugratása után Róth egyedül tört kapura, a labdát elhúzta a kifutó kapus mellett, aki elütötte. A jogosan megítélt büntetőt Szabó Bence magabiztosan bombázta a kapu közepébe, 2-0.
A második félidőben egészen a 85. percig kellett várni az újabb gólra, ám akkor váratlanul szépített a vendégcsapat. Egy kósza ETO- támadásnál a 16-oson belülre kerülő győri támadó az összezáró haza védők között összeesett, és a játékvezető nagy meglepetésre büntetőt ítélt. Bacsa a jobb felső sarok irányába lőtt labdájába a jó irányba vetődő Sevinger még belekapott, de hárítani nem tudott, 2-1.
Borgulya István, a hazaiak edzője a Naplónak a találkozó után elmondta, mozgalmas, jó mérkőzésen sikerült nyerniük egy jó csapat ellen. A győzelemért hatalmas erőfeszítéseket kellett tenniük, de összességében elégedett a látottakkal.
A következő fordulóban, október 2-án 15 órától a Kaposvár vendége lesz a Füred.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában