Folytatódik a Magyar Kupa

2022.09.16. 18:36

NB II-es rivális lesz az ajkai labdarúgócsapat szombati vendége

Szombaton az FC Ajka labdarúgócsapata a Mol Magyar Kupa harmadik fordulójában a szintén másodosztályban szereplő Baranya megyei Szentlőrincet fogadja az Ajka Városi Sportcentrumban 17 órakor. Az NB I-es, illetve NB II-es csapatok most kapcsolódnak be a kupa küzdelmeibe.

Balogh Dávid

Az FC Ajka (zöld-fehér szerelésben) mérlege pozitív a Szentlőrinccel szemben

Fotó: Penovác Károly/Napló

A két csapat eddig csak bajnoki mérkőzésen mérhette össze tudását, szám szerint négyszer, és mind a négy találkozó végén a bakonyiak örülhettek a győzelemnek.
A Merkantil Bank Liga idei kiírásában Kis Károly csapata jelenleg a 9. pozíciót foglalja el 11 ponttal, a Jeremiás Gergő által irányított Szentlőrinc egy ponttal kevesebbet gyűjtve az Ajkánál, 10 ponttal a 12. helyen áll.
Az ajkai szurkolók számára feltűnhet majd egy ismerős arc a piros-fekete dresszben, Rétyi Róbert személyében. A jelenleg 21 éves játékos a 2020/2021-es szezonban kölcsönszerződés keretén belül érkezett Ajkára a Vasastól. A támadó ajkai kalandja során háromszor volt eredményes a Magyar Kupában, és hétszer a bajnokságban. A hét gólból történetesen hármat jelenlegi csapatának, a Szentlőrincnek lőtt. 
A Mol Magyar Kupa összecsapásai továbbra is egy mérkőzésen dőlnek el, valamint a párharcoknál az alacsonyabb osztályban szereplő együttes élvezheti a hazai pálya nyújtotta előnyt.
Amennyiben mindkét együttes azonos osztályban szerepel, abban az esetben az a csapat játszhat saját nézőközönsége előtt, akit korábban húztak ki a sorsolás alkalmával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!