Búcsúzott a Balatonfüredi FC

2022.10.19. 21:13

Az NB I.-es paksiak háromszor voltak eredményesek vendégként

Tisztességesen helytállt, de a továbbjutásra nem volt esélye a Balatonfüredi FC-nek szerdán a labdarúgó Magyar Kupa negyedik fordulójában.

Horváth Gábor

Becsülettel helytálltak a csíkos mezes hazaiak

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Szinte napra pontosan öt évvel ezelőtt szerepelt a Paksi FC Balatonfüreden, szintén a Magyar Kupában, akkor a tolnaiak kiütéses sikerrel (0-7) jutottak tovább. Az esélyek természetesen ezúttal az NB I.-es vendégek mellett szóltak, az NB III.-as Balaton-par­tiak mindenesetre igyekeztek megnehezíteni Waltner Róbert legénységének a dolgát. 

A középkezdést követően a vendégek rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, és gyorsan vezetést is szereztek: a 13. percben Haraszti 18 méteres szabadrúgását Erdélyi hiá­ba védte bravúrral, azonban a játékvezető jelzése szerint a sorfalban álló Róth kézzel ért a labdába, így tizenegyeshez jutott a Paks, amelyet Haraszti magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba, 0-1. 
A véleményes körülmények között kapott gól megfogta az egyébként bátran kezdő hazaia­kat, de a Paks az első félidőben újabb gólszerzési lehetőséget már nem tudott kialakítani a magabiztosan záró hazai védelemmel szemben. 

A második félidőben visszavett a tempóból a Paks, így a hazaiak is több alkalommal eljutottak a vendégek kapujához, és a 62. percben voltak a legközelebb az egyenlítéshez, amikor is Szalai mintaszerű előreívelését az egyedül hagyott Csíkós ajtó-ablak helyzetbe az ötös vonaláról centiméterekkel fejelte a keresztléc fölé. A 78. percben két csereemberük révén növelték előnyüket a vendégek, Bőle Lukács jobb oldali beadásánál „elaludt” a védelem, a rövid saroknál érkező Papp Kristóf pedig három méterről könnyedén fejelt a hálóba, 0-2. 

Három perccel később végleg eldőlt a mérkőzés: a jobb oldalon előre törő Hahn János középre adásába Burucz Barna olyan szerencsétlenül lépett bele, hogy lábáról a labda a bal sarokban vágódott, öngól, 0-3. 

A szervezett játékot bemutató Füred remekül helytállt a magasabb osztályú vendégekkel szemben, és a mérkőzés nagyobb részében szorossá tudta tenni a meccset. 
Borgulya István: – Azt kértem a fiúktól, hogy bátran futballozzanak, ezt teljesítették, nyugodtan játszottak. Hetvennyolc percig nem látszott a két osztálykülönbség, de hibáink végül megpecsételték a sorsunkat. 

BFC – Paksi FC 0-3 (0-1) 

Balatonfüred. V.: Gaál. Balatonfüredi FC: Erdélyi – Farkas D. (Imre, 46.), Eszlátyi (Horváth B., 61.), Csikós (Szabó B., 67.), Szalai, Farkas B. (Jakab, 12.), Róth (Szabó G., 67.), Lasz, Burucz, Ott, Tóth G. Edző: Borgulya István. 
Paksi FC: Rácz – Kinyik, Hahn, Sajbán (Bőle, 61.), Balogh (Volter, 46.), Haraszti (Szabó B., 46.), Osváth (Szélpál, 46.), Gyurkits, Windecker (Papp, 46.), Szekszárdi, Debreceni. Edző: Waltner Róbert. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában