Sport

2022.10.09. 19:26

Magyar petanque-érmek az Eb-n

A magyar petanque történetében az eddigi legjobb helyezéseket érték el Európa-bajnokságon magyar versenyzők egy csapat és egy egyéni ezüsttel a Palma de Mallorcán rendezett megmérettetésen.

Szijártó János

Forrás: Havasi Rita

Erről Havasi Rita szövetségi kapitány (egyben a szigligeti Balaton Sportegyesület elnöke) tájékoztatta lapunkat közvetlenül az eredményhirdetés után. Eszerint a Spanyolországban rendezett Ifjúsági Petanque Európa-bajnokságon junior leány triplett formációban a  magyar válogatott (Fonyódi Léna, Klauzer Liliána, Albert Orsolya, a Balaton Sportegyesület versenyzői, és Fodor Lili, a Gerecse SE versenyzője) a Nemzetek Kupája második helyén végzett. Junior leány kategóriában precíziós kilövő versenyszámban Fonyódi Léna ezüstérmet szerzett. Havasi Rita kiemelte, hogy az 1989 óta működő magyar petanque-szövetség történetében ezek az eddigi legjobb helyezések, amelyeket Eb-n elértek a magyarok.

Címkék#pentaque#eb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában