Az arénában kezd a BKSE

2022.10.24. 15:17

Spanyol riválist fogadnak az EL-nyitányon

A spanyol Fraikin BM Granollers együttese elleni kezdi meg az Európa Liga csoportkörét a Balatonfüredi KSE, amely a nemzetközi sorozatban a Veszprém Arénában játssza hazai meccseit.

Horváth Gábor

Bóka Bendegúzéknak nagyon koncentráltan kell kézilabdázniuk Fotó: Pesthy Márton

Fotó: PESTHY MARTON


 
Az összecsapás kedden 17 órakor kezdődik.
A sorsoláskor a C jelű csoportba kerülő balatonfürediek hazai mérkőzéssel kezdik az Európa Liga szereplésüket.
A BKSE-nek volt ideje felkészülni a Granollers elleni EL-rajtra, a Balaton-partiak legutóbb múlt csütörtökön léptek pályára és magabiztosa gyűjtötték be a pontokat a Budai Farkasok elleni bajnoki találkozón.
– Az első félidei teljesítményünkkel elégedettek lehetünk, a második játékrészben a védekezés nem volt elég hatékony. Más formátummal próbálkoztunk, és sajnos sokat hibáztunk. A lőtt gólok száma jó, a kapottaké viszont túl sok - mondta a 35-28-as végeredményt hozó hazai meccs után György László.
A fürediek szakvezetője akkor megjegyezte: a bajnokit követően már az Európa Liga nyitányára fókuszálnak. Elegendő idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy megfelelően felkészüljenek.
A fő cél a bajnoki találkozókon elkövetett hibák kijavítása volt, hiszen nagyon fontos, hogy a nemzetközi porondon minimálisra csökkentsék ezeket a kihagyásokat. 
Érdekesség, hogy a Balatonfüredi KSE és a Granollers nem először lép pályára egymás ellen. A felek 2017-ben, a sorozat selejtezőjében már találkoztak. Akkor a spanyolok kettős sikerrel jutottak tovább.
A Barcelona mellett fekvő település klubjának komoly nemzetközi múltja van, sőt több kupasikerrel is büszkélkedhet, legutóbb 1996-ban diadalmaskodott (EHF-kupa).
A C csoport többi csapata: Skjern (dán), Sporting (portugál), RK Nexe (horvát), Alpla HC Hard (osztrák).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában