Békéscsabára utazik az együttes

2022.12.02. 15:00

Folytatná győzelmi sorozatát az FC Ajka

Az FC Ajka vasárnap az idei évben gyengén szereplő Békéscsabához látogat a labdarúgó NB II tizenkilencedik fordulójában. 

Balogh Dávid

Az ajkaiak (világos szerelésben) legutóbb sikert arattak a Dorog ellen

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Veszprém megyei együttes a tabella 9. helyéről várhatja a kezdő sípszót, míg a csabaiak a 18.-ról. Az ajkai gárda kispadján ötödik alkalommal foglal helyet Jeney Gyula megbízott edző, akinek irányítása alatt a csapat eddig háromszor győzött, és egyszer szenvedett vereséget. A Békéscsaba az utolsó öt bajnoki mérkőzésén egyszer hagyhatta el három ponttal a gyepet, kétszer döntetlent játszott, és kétszer kikapott. Mind a két együttes a szezon során 26 gólt szerzett, az ajkaiak ennél egyel kevesebbet, a csabaiak hattal többet kaptak. Az ajkaiak vendégmérlege az idei szezonban nyolc mérkőzés alatt két győzelem, két döntetlen, illetve négy vereség. A békéscsabaiak háromszor hagyhatták el győztesként a pályát, kétszer nem született döntés, illetve háromszor kaptak ki. 
A felek tizedik alkalommal mérhetik össze tudásukat bajnoki mérkőzésen. Eddig a zöld-fehérek háromszor verték meg a Békéscsabát, kétszer saját otthonukban, illetve egyszer a Viharsarokban. A lilák ötször ünnepelhettek győzelmet, ebből kétszer hazai pályán. A két együttes legutóbb március elején találkozott egymással, akkor öt gólt hozó mérkőzésen 3-2-re nyert az egykori ajkai edző, Schindler Szabolcs vezette békési csapat. 
Békéscsabai oldalon két olyan játékos akad, aki korábban szerepelt a bakonyi együttesnél. Zvara Levente 2020-ban került Ajkára, azonban fél év után továbbállt. Horváth Péter 2017-ben igazolt a zöld-fehérekhez, ahol három idényen keresztül erősítette a csapatot. Horváth 56 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken 19 gólt szerzett. 
A két együttes közül már csak a Békéscsaba érdekelt a Mol Magyar Kupában. Az FC Ajka a 4. fordulóban az Újpest ellen búcsúzott, a csabaiak pedig könnyedén verték idegenben a harmadosztályú Nagykanizsát. Az 5. fordulóban Brlázs István tanítványai az élvonalban szereplő Zalaegerszeget fogadják a Kórház utcai Stadionban.
A Békéscsaba-Ajka találkozó vasárnap 13 órakor veszi kezdetét.

képalá:

Az ajkaiak (világos szerelésben) legutóbb sikert arattak a Dorog ellenFotó: Penovác Károly 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában