Ultrafutás

2022.12.19. 19:52

Futás: országos első a BAC

Kereken száz pontot szerezve, nagy előnnyel szerezte meg az első helyet a Balatonfüredi Atlétikai Club (BAC) a 2022-es év ultrafutó magyar bajnokságait tekintve.

Horváth Gábor

Baranyai Máté, a Balatonfüredi AC klubvezetője a jól megérdemelt kupával Fotó: MASZ ultrafutó bizottság

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) Ultrafutó Bizottságának beszámolója szerint ebben az évben összesen 19 csapat szerzett pontot ultrafutó magyar bajnokságon.

Az ország legeredményesebb klubja az ultrafutást tekintve a Balatonfüredi Atlétikai Club (BAC) lett. A BAC sportolói összesen 100 pontot gyűjtöttek a különböző felnőtt bajnokságokon, ezzel tekintélyes előnnyel szerezték meg az első helyet. A második ELTE Sashegyi Gepárdok együttese 68 pontot, a harmadik Magyar Futósport SE 26 pontot ért el a 2022-es évben.

Ami az egyéni eredményeket illeti, a férfiak között Beda Szabolcs (ELTE Sashegyi Gepárdok) bizonyult a legjobbnak 31 ponttal, a második helyen Erős Tibor (Pomázi Futóbajnokok, 12 pont) végzett, a harmadikon pedig Simon György (Békéscsabai AC, 11 pont). A legjobb füredi negyedik lett Belej-Fekete Bálint személyében 10 ponttal.

A hölgyeknél BAC-os sportoló végzett a legelőkelőbb pozícióban: Ignácz Marietta 15 pontot gyűjtött magának és egyesületének. Mögötte klubtársa, Megyeri Krisztina zárt 12 ponttal, a harmadik hely pedig Horn Zsanetté (Esztergomi Futóművek) és Zétényi Szvetlánáé (Békéscsabai AC) lett, mindketten 11 pontot szereztek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!