SzBRA: búcsú a kupától

2022.12.18. 17:20

Nagy csatában estek ki a hazaiak

Nagy csatában, az aranyjátszmát elveszítve búcsúszott a Magyar Kupától a Szent Benedek extraligás női röplabdacsapata.

Horváth Gábor

A hazaiak nyertek, a vendégek jutottak tovább

Fotó: Penovác Károly/Napló

SzBRA–Kaposvári NRC
3:0 (22, 19, 18), aranyjátszma: 13:15
Balatonfüred, 117 néző. V: Mezőffy, Halász E. Szent Benedek RA: Vacsi 6, Herbin-Baker 10, Koleva 13, Nacsa-Pekárik 11, Bosnakova 15, Lekics. Csere: Fáth, Balogh E. (liberók), Jankovics 15, Szerényi, Sztijepics. Edző: Dejan Desnica. Kaposvári NRC: Godó 4, Gyimes 9, Renko 2, Szedmák 18, Radnai Luca 3, Ubavics 13. Csere: Radnai Lili, Rády (liberó), Hegyi, Bodovics 3, Narancsics, Budai 2. Edző: Vincent Lacombe.
Az első mérkőzésen 3-1 arányban voltak jobbak a kaposváriak, a fürediek tudták, hogy csak kiemelkedő teljesítménnyel tudnak fordítani és kivívni a továbbjutást a Magyar Kupa negyeddöntőjéből.
Alaposan odatette magát a Szent Benedek, amely kőkemény küzdelemben nyert három szettet, így jöhetett a mindent eldöntő aranyjátszma.
A hazaiak kezdtek jobban, de a Kaposvár fordítani tudott és idegtépő csatában meg is nyerte a szettet, ezzel továbbjutott a Magyar Kupa elődöntőjébe.
Dejan Desnica: – Az első meccshez képest sokkal jobban játszottunk és megmutattuk, hogy jobb csapat vagyunk annál, mint amit ott mutattunk. Az aranyszettben elég volt néhány kisebb megingás, amit az ellenfél kihasznált és az elődöntőbe jutott. A továbbjutást sokkal inkább az első meccs döntötte el.
Vincent Lacombe: – Nehéz volt megtartani a fókuszt és összepontosítani a folytatásra három bonyolult szett után. Nem a legjobbunkat nyújtottuk az aranyjátszmában, de agresszívak voltunk, a csapatösszhang is nagyon jó volt a pályán, és levontuk a megfelelő következtetéseket az előző heti mérkőzésből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában