Röplabda

2022.12.14. 12:58

Országos döntőbe jutottak

Két 3-0-s sikerrel biztosította be országos döntőbe kerülését a Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium csapata a leány röplabda diákolimpia V-VI. korcsoportjában, az A kategóriában.

Horváth Gábor

Remek teljesítményt nyújtottak a füredi lányok

Forrás: Szent Benedek iskola

Országos leány röplabda diákolimpia elődöntőt rendezhettek a tavaly bronzérmes balatonfürediek, akik a Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum, a Keszthelyi Vajda János Gimnázium és a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium csapatát látták vendégül a Szent Benedek Gimnázium Sportcsarnokában.

A sorsolás alapján a házigazda Szent Benedek a Radnóti Gimnázium együttesével mérkőzött meg, a másik ágon pedig a győriek és a keszthelyiek találkoztak.

A Balaton-partiak 3-0 arányban jobbnak bizonyultak dunakeszi ellenfelüknél, a Vajda gimnázium lányai pedig legyőzték a Baross iskola alakulatát.

A döntőben így Füred–Keszthely balatoni rangadó következett, amelyet a hazaiak 3-0 arányban nyertek meg.

Ezzel a Szent Benedek vívta ki a jogot az országos döntőben való szereplésre, a finálénak Békéscsaba ad otthont január 20. és 22. között.

A Szent Benedek országos elődöntőben győztes csapatának tagjai: Spándli Virág, Mayerhoffer Hédi, Lovász Kinga, Schneider Vanessa, Gergácz Olga, Sevinger Eszter, Krakóczki Csenge, Egri Boglárka, Nagy Emese, Szakály Stefánia, Simon Réka, Darvasi Rebeka. Edzők: Fésüs Irén, Nacsa Gábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában