Vissza a siker útjára

2022.12.07. 15:28

Xavier Sabate csapata látogat a Veszprém Arénába

Hosszú idő után nem az első, hanem a második helyről vár egy Bajnokok Ligája összecsapást csoportjában a Telekom Veszprém, amely ma hazai pályán szerepel.

Horváth Gábor

Rodrigo Corrales kapusra, és társára, Vladimir Cuparára megint nagy szerep hárulhat

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A második helyre csúszott vissza a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjában a Telekom Veszprém, miután az előző fordulóban alulmaradt a PPD Zagreb otthonában. A 29-26-os végeredményt hozó mérkőzés volt az első ebben a szezonban, amelyen alulmaradtak a bakonyiak, akik azóta már arattak egy fölényes sikert a honi pontvadászatban (Komló-Veszprém 23-41), most pedig a BL-ben javítanának.
A lengyel Orlen Wisla Plock lesz csütörtökön (18.45) Momir Ilics legénységének riválisa, a vendégek sok régi ismerőssel érkeznek. Vezetőedzőjük az a Xavier Sabate, aki éveken át dolgozott a veszprémieknél, először Carlos Ortega másodedzője volt, majd ő lett a szakvezető és nem mellesleg a magyar férfi válogatottat is irányította a spanyol tréner.
A Plock együttesét erősíti Mirsad Terzic, a 39 éves bosnyák védőspecialista 11 évig kézilabdázott a királynék városában, és volt a szurkolók egyik nagy kedvence. Nem kell bemutatni a Veszprém Arénában a volt szegedi Dimitri Zsitnyikovot sem és ott van a lengyelek keretében Fazekas Gergő. Mint ismeretes, a 19 éves magyar válogatott irányító a Telekom Veszprém játékosa, nyáron igazolt kölcsönbe külföldre, de a felkészülés alatt sajnálatos sérülést szenvedett és még rehabilitációját tölti.
A Plock csak hatodik a A jelű nyolcasban, két sikert ért el, egyszer döntetlent játszott, ötször kikapott. A múlt héten otthon szenvedett a vereséget, a Dinamo Bucuresti bizonyult jobbnak nála két találattal.
A Veszprém és a Wisla Plock november elején találkozott Lengyelországban, akkor négy gólos vendéggyőzelem született.
- Egy nagyon-nagyon nehéz mérkőzés vár ránk az Orlen Wisla Plock ellen, hiszen egy nagyon jó csapatról beszélünk. Talán ők sincsenek most a legjobb formájukban, de azt mindenképpen meg kell tartanuk, hogy a hazai közönségünk előtt, nem szabad pontot veszítenünk – fogalmazott Sipos Adrián, klubja honlapjának adott interjújában. A bakonyiak magyar válogatott beállósa bízik benne, hogy pontveszteség nélkül zárják az évet.
Az egyiptomi Jehja ed-Dera szintén eltökélten és bizakodva tekint a közeljövőbe. - Azt gondolom, egyértelmű, hogy ez egy nagyon fontos mérkőzés lesz számunkra és természetesen a hazai pálya előnye a mi oldalunkon áll majd. Addig annyi a dolgunk, hogy javítsuk, tökéletesítsük a játékunkat, csütörtökre pedig teljesen készen álljunk erre az erőpróbára. Meg kell szereznünk a két pontot és vissza kell találnunk a siker útjára – jelentette ki az irányító/átlövő.
A BL A csoportjának az állása: 1. Paris SG 14 pont, 2. Veszprém 13, 3. Magdeburg 10, 4. Bucuresti 9, 5. GOG 7, 6. Plock 5, 7. Zagreb 5, 8. Porto 1.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában