Spanyolországban kezdte az évet

2023.01.16. 07:00

Felnőtt férfi Eb-n is indul Gaál Zsóka

A sikeres 2022-es esztendőt követően mozgalmas, izgalmas év vár az ajkaiak sakkozó kiválóságára, Gaál Zsókára.

Horváth Gábor

Gaál Zsóka motiváltan, nagy tervekkel várja az újabb kihívásokat

Forrás: családi

 

A fiatal, ám már női felnőtt válogatott sakkozó lapunknak beszélt a következő időszak programjáról. Gaál Zsókának tele van a naptára, érdekes versenyekben és utazásokban sem lesz hiánya a következő hónapokban.

– A 2022-es esztendőben, 15 évesen megvalósítottam egyik nagy álmomat, olimpikon lettem, s egyben a csapat legjobb pontszerzője. Örülök, hogy elbírtam ezt a terhet, nem nyomott le, épp ellenkezőleg, inkább szárnyakat kaptam. A 2023-as év eleje nagyon mozgalmas lesz, hatalmas terveim vannak. Rengeteg edzőtáborban veszek részt a versenyek mellett. A célom, hogy minél nagyobb tudásra tegyek szert. Szeretném népszerűsíteni is a játékot, hiszen nekem a sakk az életem része, és örülnék, ha minél több ember megismerné ezt a csodálatos világot. Az évet Spanyolországban kezdtem, Sevilla városába utaztam egy nemzetközi versenyre – tudtuk meg Gaál Zsókától.

A sakkozó februárban Budapesten játszik, egy nagymester-körversenyen vesz részt, azt követően pedig a Szerbiában rendezendő felnőtt férfi Európa-bajnokságon szerepel.

Márciusban Klagenfurtban a Mali Schachmuseumban, Európa legnagyobb sakkmúzeumában tart 20 táblás szimultánt, és vakpartit is játszik majd. A fiatal sakkozó áprilisban ismét repülőre ül, Izlandon versenyez. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában