Négy és fél órás partija is volt

2023.01.24. 18:51

Gaál Zsóka Sevillában mutatta meg tudását

Elnyerte a legjobb női induló díját Gaál Zsóka a Spanyolországban rendezett XLVIII. Abierto nemzetközi sakkversenyen. A fiatal ajkai játékos öt sikert és három döntetlent ért el, csupán egyszer kapott ki a sevillai viadalon.

Horváth Gábor

Gaál Zsóka a spanyolországi versenyen

Forrás: szervezők

- Régen indultam már nyílt versenyen. Az utóbbi időkben a nagymester-körversenyeket részesítettem előnyben, ahol majdnem mindig magasabb értékszámú játékosokkal játszottam. A versenyre 208 induló nevezett, köztük 41 címviselő. Én a 26. helyen voltam rangsorolva. Kicsit furcsa volt a nyerési kényszer a kevesebb Élő-pontszámmal rendelkező játékosok ellen, akik nagyon jól küzdöttek és erősen is játszottak. Például az utolsó fordulóban a kazahsztáni ellenfelemet négy és fél órás partiban sikerült legyőznöm. Már csak mi küzdöttünk a teremben - mesélte Gaál Zsóka a spanyolországi versenyről, hozzátéve: a közösségi médiákban rengetegen szurkoltak neki és gratuláltak, amit nagyon köszön.

A 15 éves ajkai sakkozó holtversenyben a 7-15. helyen végzett, és megszerezte a legjobb női induló díját. Élő-pontszámát is növelni tudta, a mérlege öt győzelem, három döntetlen, egy vereség lett. A kilenc fordulóban hat különböző nemzet játékosával mérte össze tudását.

Gaál Zsóka rövid pihenés után edzőtáborba vonul, majd februárban Budapesten a Vezérképző nagymester-körversenyen szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!