Nem tudtak pontot szerezni

2023.01.23. 21:31

Hiába játszott jól és küzdött nagyot a Veszprém

Legalább egy pontot megérdemelt volna a veszprémi futsalcsapat hétfőn este a Kecskemét otthonában játszott NB I-es mérkőzésen.

Horváth Gábor

Ahogyan ősszel Veszprémben, most hazai pályán is legyőzte a Kecskemét a bakonyiakat

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kecskemét-1. FCV

3-2 (1-1)

Kecskemét. V.: Kovács G. P., Wittner, Kovács G. Kecskemét: Rigó – Bencsik R., Öreglaki, Mánya, Hadnagy. Csere: Nyerges, Bíró, Kajtár, Dávid, Haász, Pál, Maico. Edző: Marko Gavrilovics.

1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Fridrich, Dorogi, Gavrilovics, Gerencsér. Csere: Soós, Koncsol, Schalbert, Boromisza, Lengyel, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M. Megbízott edző: Németh Gábor.

A veszprémiek múlt csütörtökön az utolsó percben szerzett Boromisza-góllal fektették két vállra a Rubeola FC csapatát, s ezzel átvették a vezetést a tabellán, miután a Haladás csak döntetlent játszott.

Döntetlent ért el a Kecskemét is ezen a játéknapon, az együttes otthon nem bírt az Aramis SE alakulatával (3-3). A kecskemétiek – akik ősszel 6-3-ra nyerni tudtak Veszprémben - a negyedik helyről várták az összecsapást.

Szervezetten játszott a vendégcsapat (amely sérülés miatt még mindig nélkülözte számos játékosát, többek között a csapatkapitány Tatai Józsefet és a brazil Evertont), a hazaiak nem voltak elég lendületesek és pontosak. A 11. percben ez meg is bosszulta magát, Fridrich szerzett labdát, és iramodott meg vele, a védők ugyan visszaértek, de a veszprémi játékost ez nem zavarta, spiccel a bal felsőbe bombázott, 0-1.

Némileg magához tért a Kecskemét a folytatásban, a 14. percben a volt veszprémi Pál egyenlített, egy szögletet követően kapásból lőtt a bal alsó sarokba, 1-1.

A szünetig nem esett több gól, a bakonyiak továbbra is taktikusan, szervezetten futsaloztak, a házigazda pedig nem volt elég határozott a kapu előtt.

A második játékrészben továbbra is a Kecskemét nyomott, de ez a nyomás nem volt túl meggyőző, a bakonyiaknak nem okozott gondot a támadások hatástalanítása. Igaz, néhányszor Spandlernek kellett védenie, ám összességében magabiztosan tartotta az állást az 1. FCV. A vendégek persze az akciókról sem mondtak le, ezt bizonyítván Gavrlilovics szerzett labdát, gyorsan felért a kecskeméti kapuig és szép gólt lőtt, 32. perc: 1-2.

Bajba került a házigazda, amely igyekezett beleerősíteni, de továbbra is görcsösen játszott. Spandler ráadásul remek formában védett, többször is jól avatkozott játékba a kapus.

A 36. percben viszont egy balszerencsés találatot kapott a Veszprém, Bencsik középre lőtt labdája Dávid testéről a kapuba vágódott, 2-2.

A hajrában felpörögtek az események. A Kecskemét már öt szabálytalanságnál járt, így nagyon kellett vigyáznia, nehogy 10 méteres büntetőhöz jussanak a vendégek.

A frissen igazolt Maico nem volt elég óvatos, előbb ziccert hibázott, a kapufára lőtt közelről, majd ezt követően szabálytalanságot követett el. A 10 méteres büntetőt Gelencsér lőtte, Rigó lábbal hárított.

A legvégén 5 a 4 elleni játékra váltott a házigazda és az utolsó perc elején sikerült is újabb gólt elérnie. Bíró kapott pontos átadást, üresen maradt, de kiszorított helyzetből kellett próbálkoznia, Spandler fölött így is a hálóba tudta juttatni a játékszert, 3-2.

Az 1. FCV is megpróbálkozott az emberelőnyös játékkal, azonban nem sikerült helyzetet kialakítania.

A Kecskemété lett a három pont, legalább egyet a szervezetten és jól küzdő bakonyiak is megérdemeltek volna ezen a meccsen.

A folytatásban, pénteken, a Veszprém hazai pályán játszik, az Aramis SE lesz az ellenfele. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában