Rossz formában vannak

2023.01.23. 11:09

Szettet sem tudott nyerni a Szent Benedek RA

Meglepetésre alulmaradt az MTK otthonában a Szent Benedek RA a női röplabda Extraliga legutóbbi játéknapján.

Horváth Gábor

A fürediek legközelebb hazai pályán szerepelnek, a tabella másodikját fogadják Fotó: Penovác Károly

MTK–Szent Benedek RA 3-0 (24, 21, 23)

Budaörs, 143 néző. V.: Sík, Árpás. MTK Budapest: Szabó 10, Garai 7, Asonja 16, Tatár 7, Costa 10, Berkó 1. Csere: Divényi (liberó), Briga. Edző: Leiszt Máté.

Szent Benedek RA: Koleva 8, Szerényi 6, Bosnyakova 16, Lekics 4, Orosz 2, Herbin-Baker 1. Csere: Fáth, Balogh (liberók), Nacsa-Pekárik, Sztijepics 7, Sólyom, Dimitrics 1. Edző: Kristian Mihajlov.

Jól kezdett az SZBRA, amely magabiztosan vezetett, hét pont volt a különbség, amikor elkezdett felzárkózni az MTK. A hazaiak egyenlíteni tudtak, így izgalmas hajrá következett. Először a Füred jutott játszmalabdához, ám két rontás után az MTK egyből kihasználta a lehetőséget (26-24).

A második szettet is a Balaton-partiak kezdték eredményesebben (7-1). A fővárosiak azonban ezúttal is utolérték ellenfelüket (11-11), fej fej mellett haladtak a csapatok, majd 20-20 után az MTK koncentrált jobban (25-21).

Ezután érthetően visszaesett az SZBRA játéka, míg a házigazda egyre jobban belelkesedett. A harmadik etapban a budapestiek irányítottak, nagyot küzdött a Füred, de csak mínusz egy pontra sikerült felzárkóznia. A hajrá megint izgalmas volt, és ismét a hazaiak sikerével ért véget, 25-23, három szettben győzte le az MTK a Szent Benedeket.

Leiszt Máté: – A legfontosabb az volt, hogy megszerezzük a három pontot, hiszen a felzárkózás szempontjából nélkülözhetetlenek voltak számunkra ezek a pontok. Ennek tudatéban kicsit idegesebben is kezdtünk, de a végjátékokat nagyon koncentráltan hoztuk. 

Kristian Mihajlov: – Nagyon rossz napunk volt, nehéz helyzetben vagyunk. El kell ismerni, ezen a meccsen nem tudtunk a győzelemért harcolni. Sajnos a csapat borzalmas fizikai állapotban van a szezon első fele után, és ennek ez az eredménye. Több játékosunk is sérüléssel bajlódik.

Az állás: 1. Vasas 26, 2. Békéscsaba 24, 3. Szent Benedek RA 12, 4. Kaposvár 12, 5. Nyíregyháza 11, 6. UTE 10, 7. MTK 8, 8. MÁV Előre 5.

A fürediek legközelebb szombaton lépnek pályára, 17 órai kezdettel a Békéscsabát fogadják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában