Visszavágott riválisának a Füred

2023.02.18. 20:45

A Balaton-partiak értékes két pontot gyűjtöttek a kézilabda NB I-ben

Visszavágott a hazai pályán elszenvedett kupavereségért a Balatonfüredi KSE NB I-es kézilabdacsapata, amely Gyöngyösön tudott nyerni.

Horváth Gábor

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Gyöngyös-BKSE 23-28 (13-11)

Gyöngyös, 800 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Gyöngyös: Bartucz, Tomic (kapusok), Nkousa, Potis 2 (1), Halász, Jaros, Varsandán 6 (4), Bura 2, Hegedűs 3, Gábori, Lakosy 3 (1), Schmid 4, Gerdán, Gráf 3, Jóga, Menyhárt. Edző: Bíró Balázs.

Balatonfüredi KSE: Andó, Tóth M. (kapusok), Kemény, Szretenovics 3, Varga M. 5, Bóka 4, Szmetán M., Németh B. 1, Gostovics, Szöllősi B. 1, Dénes, Malinovic 2, Hornyák P. 6 (4), Szűcs B. 3, Vajda 3, Brandt. Edző: György László.

Kiállítások: 10, ill. 20 perc.

Hétméteresek: 10/6, ill. 5/4.

A hazaiak – akik két hete kiejtették a Magyar Kupában a balatonfüredieket, idegenben megverve György László alakulatát – kezdtek jobban, a BKSE jobbára üldözte ellenfelét, 11. perc: 7-4.

Sok volt a hiba, így nem tudott felzárkózni a Füred, igaz, lerázni sem hagyta magát, 24. perc: 11-9. Az egyenlítés nem jött össze, a szünetben kétgólos gyöngyösi előnyt mutatott az eredményjelző.

Fordulás után aztán sikerült egalizálni, 15-15, de ekkor még visszavette a vezetést a házigazda. A 40. percben tudott fordítani a BKSE (17-18), amely nem is engedte ki a kezéből az irányítást ezután, 48. perc: 18-21. Andó védései is kellettek hozzá, de már nem tudott visszajönni a meccsbe a Gyöngyös, így rendkívül értékes két pontot gyűjtöttek a fürediek.

Bíró Balázs: - Megérdemelten nyertek a nagyobb tapasztalattal rendelkező vendégek. A kihagyott helyzetek miatt van hiányérzetem, ezeket nem engedhetjük meg magunknak egy ilyen erős ellenféllel szemben. Nekünk még bele kell tanulnunk az ilyen hőfokú mérkőzésekbe.

György László: - Férfias, kemény küzdelem volt. A második félidőben sokkal jobban működött a védekezésünk, és az előrejátékunk is eredményes volt, türelmesen, hatékonyan kézilabdáztunk. Nagyot harcoltunk, fontos pontokat szereztünk, óriási erőt adhat ez a siker.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában