Európa-liga

2023.02.05. 09:38

Az esélytelenek nyugalmával

Kevés az esély arra, hogy a Fejér-B.Á.L. Veszprém február 7-én (kedd, 17 óra) papírformát borítson a német Frisch Auf Göppingen elleni hazai Európa-liga fellépésén, de kézilabdázói bizonyíthatják, hogy képesek önmagukért és egymásért is küzdeni.

Király Ferenc

Bő másfél hónap után folytatódnak a küzdelmek az A jelű EL-csoportban, ahol a veszprémiek egy győzelemmel az utolsó helyet foglalják el. A Magyar Kupában a minap negyeddöntőbe jutott gárda ősszel már „összefutott” leendő ellenfelével, akkor egy félidőn keresztül jól tartották magukat, aztán kiütközött a felek közötti tudásbeli különbség (46-30). A Göppingen egyébiránt második az említett szextettben, eddig két vereségük van: kikaptak az éllovas Montpellier pályáján (35-27), majd, nagy meglepetésre, odahaza a svájci Schaffhausentől (24-25). A 60-as években két BEK-et és az előző évtizedben négy EHF-kupát nyert riválisnál a most zajló második számú nemzetközi sorozatban eddig a horvát balátlövő, Sarac (32), illetve két német társa, a jobbszélső Goller (26) és a balszélső Hermann (24) szerezte a legtöbb gólt. A bakonyiaknál Éles Benedek 40 találatnál jár, ezen termésért az EL legjobb újoncának választották meg, mögötte Stranigg János öt góllal van lemaradva.

Az 1896-ban alakult Göppingen a Bundesligában most a 14. helyezett, igaz, a legtöbb derbijükön csak néhány góllal maradtak alul. A mieink ezúttal sem tudnak a legjobb keretükkel pályára lépni, Kristóf Mátyás épp Németországban szenvedett térdszalagszakadást, ő biztosan hiányzik majd. Társai ugyanakkor szoros csatát vívnának az erőltetett menetekhez már hozzászokott vetélytárssal, vagyis tisztességgel és emelt fővel hagynák el a küzdőteret. Eddigi EL-szereplésük miatt nem kell szégyenkezniük, ezúttal is fogadkoznak, hogy a legtöbbet akarják kiadni magukból. Remélik, hogy kedden nem lesz akkora a különbség a két együttes között, mint Baden-Württemberg tartományban, bár az továbbra sem vita tárgya, hogy melyik a jobb csapat. A párharchoz ilyenformán úgy kell hozzáállniuk, hogy nincs veszítenivalójuk, tehát teher nélkül, felszabadultan játszhatnak. A németek gyorsak, néha arra sincs idő, hogy az ellen a cseréit megoldhassa, rohannak a védés vagy a középkezdés után – s megbüntetik a hibákat. Ha a hazaiak netán nem figyelnek a Veszprém Arénában, a másik oldal átrohanhat rajtuk, ezért a legfontosabb, hogy megfelelően koncentráljanak, mentálisan stabilak, egységesek és összeszedettek legyenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában