Futsal: elrajtolt a rájátszás

2023.02.23. 21:01

Egy szabadrúgás döntött a címvédő javára

A hajrában borsot törhetett volna a hazaiak orra alá az 1. FC Veszprém, azonban egygólos vereséggel nyitott a futsal NB I felsőházi rájátszásában, csütörtökön Szombathelyen.

Balogh Dávid

A címvédő otthonában kezdte a rájátszást a Veszprém (sárga-fekete szerelésben)

Fotó: Cseh Gábor/Vas Népe

Haladás VSE-1. FC Veszprém 1-0 (0-0)

Szombathely. V.: Wittner, Kubicsek, Imrő. Haladás VSE: Alasztics – Nagy, Dróth, Cassemiro, Vas. Csere: Gyimesi, Kovács, Szalmás, Knizs, Hajmási, De Souza, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Rutai. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon. 1.FCV: Spandler – Fridrich, Dorogi, Gavrilovic, Gerencsér. Csere: Soós, Tatai, Molnár, Boromisza, Bognár, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss. Edző: Fehér Zsolt.

A felsőházi rájátszás nyitó fordulójának első játékrészében nem forogtak túlságosan veszélyben a kapuk, valamelyest a házigazdák voltak dominánsabb szerepkörben, azonban gólig nem jutottak el. Az első félidő legveszélyesebb próbálkozása a szombathelyi Dróth Zoltánhoz kötődött, azonban lövése a veszprémi kapufáról pattant ki. 

Fordulást követően fokozta a nyomást a hazai együttes, és a 25. percben meg is szerezte a vezetést. Dróth 13 méteres szabadrúgása talált utat Spandler kapujába, 1-0. A 32. percben Rutai sérülése miatt akadt meg egy kis időre a játék, majd a társainak kellett levinni a pályáról a Haladás válogatott játékosát. A hajrában Bognár járt közel az egyenlítéshez, de előbb lövését, utólag fejesét hárították a hazai játékosok. Az utolsó percekben az eredmény nem változott, így ritkaságnak számító végeredmény született. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!