A három pontért mennek

2023.02.16. 09:39

Idegenben játszik az FC Ajka

Az öt mérkőzés óta nyeretlen Csákvárhoz látogat az FC Ajka labdarúgócsapata az NB II 24. fordulójában vasárnap délután.

Balogh Dávid

Az ajkaiak legutóbb alulmaradtak, ezzel együtt szépen helytálltak az éllovas DVTK-val szemben

Fotó: Penovác Károly/Napló

A két együttes nem panaszkodhat a tabellára pillantva, a zöld-fehérek jelenleg a 6., a Fejér vármegyeiek pedig a 9. helyet foglalják el. Ugyan a pillanatnyi formát tekintve az ajkaiak vághatnak neki jobb szájízzel a mérkőzésnek, de a legutóbbi játéknapon egygólos vereséget szenvedtek a listavezető Diósgyőrtől. Az ezt megelőző négy mérkőzésén azonban háromszor diadalmaskodott, illetve egyszer döntetlenezett Jeney Gyula együttese. A csákváriak múlt év novemberében tudtak utoljára nyerni, azóta három döntetlent játszottak, illetve kétszer kikaptak. Legutóbb a Tiszakécske otthonában az utolsó percben szerzett találattal mentették ikszre a mérkőzést. 

A napokban lezárult téli átigazolási időszakban egyik csapat háza táján sem volt nagyobb változás. Az FC Ajkához Rabatin Richárd (Mezőkövesd) és Gyuris Aurél (MTK Budapest) érkezett a szünetben, illetve Kovács Nikolasz (Paks, kölcsönből vissza) és Szabó Benjámin (Vasas II., kölcsönbe) távozott. A Csákvárnál volt a legkevesebb játékosmozgás a másodosztályban, Beliczky Gergőt szerezte meg a kék-sárga együttes szabadon igazolhatóként, és Kártik Bálint (PAFC, kölcsönből vissza, onnan PMFC) hagyta el a Fejér vármegyeieket. 

A két csapat 13. alkalommal nézhet farkasszemet egymással, eddig a csákváriak számára jött ki többször a lépés, ugyanis ötször gyűrték le zöld-fehér riválisukat. Az ajkaiak háromszor hagyhatták el három ponttal a gyepet, és négyszer döntetleneztek a felek egymással. Gólarányokat tekintve azonban 19–18 az állás az Ajka javára. Legutóbb a két fél csatáját a hazai pályán szereplő ajkaiak nyerték 1–0 arányban. A találkozót akkor a 19 éves Doncsecz Levente döntötte el az első játékrészben. 

A Csákvár idei hazai mérkőzésein csupán háromszor kapott ki, és 16 pontot gyűjtött be tizenegy mérkőzésen. Az Ajka tizenegy idegenbeli meccsén ötször győzött, és legutóbb októberben kapott ki. Mióta Jeney Gyula átvette az együttest, vendég szerepkörben csak győzelmet szereztek Csizmadia Zoltánék. 

Több ajkai játékos is megfordult korábban csákvári ellenfelénél. Horváth Dániel fél, Tar Zsolt egy, Sejben Viktor pedig öt évig erősítette a kék-sárga csapatot. 

A Csákvár–Ajka bajnoki összecsapás 14 órakor veszi kezdetét vasárnap a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában