Kézilabda

2023.02.01. 19:53

Megérdemelten jutott tovább a Fejér-B.Á.L. Veszprém

A Magyar Kupa legjobb nyolc alakulata közé verekedte magát a Fejér-B.Á.L. Veszprém, a bakonyiak a sorozat negyedik fordulójában az NB I sereghajtójának otthonában nyertek.

Király Ferenc

Forrás: Pixabay-illusztráció

Budai Farkasok-Rév Group–Fejér-B.Á.L. Veszprém 28:32 (16:17)

Budaörs, 100 néző. Vezette: Andorka, Hucker.

Budai Farkasok: Merkovszki – Valler 3, Enomoto 3, Vuleta 3, Kvastek 4, Németh A. 6 (4), Nourelden 3. Csere: Szövérdffy 3 Auer 1, Kovács Á. 2, Holdosi. Edző: Koi Endre.

Veszprém: Balogh – Szmetán P. 1, Pulay 5, Éles B. 7 (4), Szrnka 4, Stranigg 3, Hári 3. Csere: Podoba (kapus), Bugyáki, Machac 1, Ludmán 4, Molnár B. 4 (1), Vetési, Preszter, Fercsik, Szucsik. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 8/5.

A csapatok két hónapon belül negyedszer feszültek egymásnak, a bajnokság és a Liga Kupa után egy újabb hadszíntéren, a mérleget addig két veszprémi diadal és egy döntetlen képezte. A felek lendületesen, a védekezésre kevés gondot fordítva kezdtek, s miközben hol az egyik, hol a másik gárda vezetett, a 12. percben 8:8-at mutatott az eredményjelző. Fertályórát követően alábbhagyott a gólzápor, a kapusok sem kerültek oly’ gyakran kiszolgáltatott helyzetbe. A hazaiak egy hat–kettes sorozattal 14:12-re módosították az állást, de Ludmán pályára küldése jó húzásnak bizonyult, alakításaival a hullámvölgyből kijött együttese mehetett előnnyel a nagyszünetre.

A második félidőben a határozottabbá vált bakonyiak diktálták a tempót, aminek köszönhetően hibákra kényszerítették az ellenfelet, másrészt állandósították a 3-4 gólos előnyüket. Úgy tűnt, hogy az összeszedett és koncentrált kézilabdájukkal „megfogták” a Farkasokat, akiknek a lefújásig nem igazán hagytak esélyt a felzárkózásra (23-27).

Konkoly Csaba: Az első félidőben akadtak gondjaink a visszarendeződéssel, illetve magával a védekezéssel, ezen problémáinkat még az első félidő hajrájáig sikerült kijavítanunk. A fordulást követően Balogh kapus a fontos védéseivel tartást adott a társainak, akik az utolsó 10-15 percben kézben tartották a mérkőzés irányítását. Mindnyájan örülünk az MK negyeddöntőbe jutáshoz, ám az az igazság, hogy tavasszal a bajnokságban lesznek a legfontosabb teendőink.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!