Kézilabda NB I/B

2023.02.14. 11:28

Megszorongatta a listavezetőt a BFKA-Balatonfüred

Az ajkaiak előző heti sikerüket nem tudták megismételni, a BFKA-Veszprém pedig továbbra is ragad az élmezőnyre a kézilabda NB I/B-ben.

Balogh Dávid

A veszprémiek ezúttal idegenben nyertek

Fotó: Pesthy Márton/Napló

KK Ajka-Békési FKC 29-33 (13-18)

Ajka, 250 néző. V.: Hajdu, Halász. KK Ajka: Oláh, Konyicsák, Baracskai (kapusok), Pointner 1, Jávor 4, Tóth 8, Gyene 7,Nagy, John, Dobos 3, Breuer 4, Forgács, Ernei, Zsáki, Perczel, Bonyhádi 2. Edző: Tréki Tamás.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4.

A vendégek jó iramban kezdték a mérkőzést, tizenkét perc után már 7-3-ra vezettek, amikor is Tréki Tamás időt kért. A pillanatnyi szünet sem zökkentette ki a vendégeket a játékból, biztosan őrizték előnyüket, sőt a huszonhatodik percben már 9-16 szerepelt a táblán. A KK Ajka csapatából John és Ernei sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, ami még további gondokat okozott az ajkai mesternek. Az újabb hazai időkérés csak annyira volt elegendő, hogy a szünet előtt öt gólra csökkent a különbség. A térfélcserét követően ismét hét góllal megléptek a békésiek, de a lelkesen küzdő hazaiak Tóth és Gyene vezérletével visszajöttek a meccsbe (24-25). A közönsége által támogatott Ajka játékában ekkor azonban több hiba is becsúszott, amit gólokkal büntettek a vendégek (27-31). A hajrában a viharsarkiak rutinosan  őrizték előnyüket, így ezen az estén elmaradt az ajkai pontszerzés.

Vecsés SE-BFKA-Veszprém 29-34 (15-15)

Üllő, 100 néző. V.: Paska, Vastag. BFKA-Veszprém: Mikler, Tóth M. (kapusok), Bogdány, Jajic 5, Horváth, Czabula 4 (3), Szabó 8, Almásy 3, Janowszky 2, Tóth 1, Pintér 2, Végh 1, Bőti 2, Majczán 1, Balogh 1, Bene 4. Edző: Dinko Dankovic.

Kiállítások: 14, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3.

Határozottabban kezdett a Veszprém, Jajic és Szabó révén hamar kétgólos előnyre tettek szert a vendégek. Az első játékrész közepén kiegyenlített a Vecsés, és elképesztő izgalmak folytak a félidő végéig. Egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, így döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek (15-15). A második játékrész első felében is komoly taktikai csata jellemezte a párharcot, majd fokozatosan átvette az irányítást a bakonyi csapat. Az utolsó negyedórában minden összejött Dinko Dankovic tanítványainak, és esélyt sem hagytak a hazaiaknak. A hajrában állandósította 5-6 találatos előnyét a Veszprém, amivel a Vecsés nem tudott megbirkózni.

BFKA-Balatonfüred-PLER-Budapest 25-28 (14-12)

Balatonfüred, 50 néző. V.: Cserszegi, Sipos. BFKA-Balatonfüred: Lovistyek, Hermánn Á. (kapusok), Kovács 6 (2), Urbán-Patocskai, Szmetán 2, Kathi 2, Mellák, Valler 3, Vári 8 (1), Klucsik 3, Török-Vida, Hermann H., Orbán, Tóth L., Határ 1, Tóth A. Edző: Kis Ákos. 

Kiállítások: 12, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 5/3. 

Alaposan bekezdett Vári a mérkőzés elején. A 8. percben 6-0-t mutatott az eredményjelző, ebből négy találattal vette ki a részét a 20 éves füredi játékos. A folytatásban lassan, de magára talált a fővárosi alakulat, és a 22. percben kiegyenlítették a mérkőzést. Ezt követően ismét a Balaton-partiak irányították a meccset, és végül kétgólos előnnyel mehettek szünetre (14-12). A második játékrész derekáig tudta tartani előnyét a BFKA-Balatonfüred, majd a vendégek játékára a hazaiaknak nem volt ellenszerük. A 47. percben Tóth vette célba sikeresen Hermann kapuját, amivel átvették a vezetést a fővárosiak (20-21). A hajrában a vendégek diktálták a tempót, és 3-4 gólosra emelték a különbséget, amire a Balaton-partiak már nem tudtak válaszolni.

A bajnokság állása: 1. PLER-Budapest 28 pont, …4. BFKA-Veszprém 25, …13. BFKA-Balatonfüred 11, …15. KK Ajka 9.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!