Három és fél éves szerződést kötött

2023.02.08. 18:57

Veszprémben folytatja a francia átlövő

Hivatalosan is bejelentették azt, ami sajtóhírek formájában már a napokban napvilágot látott. Az új játékos személyesen is megjelent a szurkolók előtt.

Horváth Gábor

A francia válogatott Nedim Remili a Telekom Veszprémben folytatja pályafutását. A 195 cm magas jobbátlövő 3,5 éves szerződést kötött klubunkkal, így 2026-ig erősíti a Veszprém keretét – szól a Telekom Veszprém szerdai közleménye.

Remili 1995. július 18-án született Créteil városában, és a helyi kézilabdacsapatban kezdte el karrierjét. 2013 és 2016 között szerepelt szülővárosa alakulatában, majd a francia sztárcsapathoz, a Paris Saint-Germainhez igazolt, ahol 6 évet húzott le. Ez idő alatt hatszor nyerte meg a francia bajnokságot, 3-szor a Francia Kupát és szintén 3-szor a Francia Ligakupát. A 27 éves játékos a Párizsban töltött időszaka alatt végig a legrangosabb európai kupasorozatban szerepelt. Hat szezon alatt összesen 441 találatot szerzett a Bajnokok Ligájában.

Remili 2022-ben Kielcébe szerződött, de nem sok időt töltött Lengyelországban, az olimpiai és világbajnok jobbátlövő fél év után Veszprémbe szerződött. Az idei vb-n ezüstérmes lett a francia válogatottal.

A kiváló játékos a szerdai Bajnokok Ligája-meccs előtt személyesen is bemutatkozott a szurkolóknak, a telt házas aréna a pályán köszöntötte. A francia BL-ben még nem léphet pályára, csak az egyenes kieséses szakaszban, a bajnokságban – szombaton a Balatonfüredi KSE otthonában - viszont már bemutatkozhat veszprémi színekben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában