Kézilabda

2023.03.15. 07:59

A film forog tovább

A kézilabda Liga Kupa legjobb négy csapata közé jutott a Fejér-B.Á.L. Veszprém, miután a negyeddöntő visszavágóján – jobb második félidei teljesítményével – felülmúlta a vetélytársát.

Király Ferenc

Négy között a Liga Kupában

Forrás: Facebook/Fejér B.Á.L. Veszprém

Fejér-B.Á.L. Veszprém–Dabas KC 36-32 (19-20)

Veszprém, 200 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth.

Veszprém: Podoba 1, Miklós és Balogh (kapusok), Éles B. 12 (3), Szmetán P. 6, Hári 4, Ludmán és Szrnka 3-3, Tóth P., Stranigg és Gál 2-2, Bugyáki 1, Pulay. Edző: Konkoly Csaba.

Az ellenfél legjobb lövői: Ács 6, Gáspár, Bognár és Bálint 4-4, Hutvágner 3.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/1.

Továbbjutott a Fejér-B.Á.L. Veszprém 67-63-as összesítéssel.

A múlt heti „odavágón” döntetlenben maradtak a szemben álló felek, így borítékolható volt, hogy a Március 15. utcai csarnokba kilátogató sportbarátoknak közönségszórakoztató mérkőzésben lesz részük. Az elején pontosabbak voltak a bajnoki tabellán előrébb álló dabasiak (2-5), majd Szmetánéknak 4-7-ről sikerült kiegyenlíteniük az állást és 9-8-nál már náluk volt az előny. A fordulatos játékrész eddig tartott, mert ezután fej fej mellett haladtak a gárdák (15-16), a hazaiak ott loholtak a légiósaikat nélkülöző rivális nyomában, ezért az első félidőben semmi sem dőlt el (19-20). A fordulást követően repülőrajtot vettek az Éles vezette bakonyiak (25-20), a DKC ugyan igyekezett csökkenteni a hátrányát (26-24), de amikor szorult a hurok, a helyi kedvencek megrázták magukat (30-25). A hajrában állandósult a veszprémiek négy–hat gólos előnye, ami azt jelentette, hogy a HE-DO B Braun Gyöngyös, a HÉP-Cegléd és a CYEB-Budakalász mellett ismét kiharcolták a harmadik számú hazai kupasorozatban a négy közé kerülést.

A Fejér-B.Á.L. Veszprémnek a győzelem után nem sok ideje marad pihenni, lévén, hogy küldöttsége március 16-án (csütörtök, 18 óra) a Tisza partjára látogat. A Magyar Kupa-negyeddöntőben a roppant erős és BL-résztvevő OTP Bank-Pick Szeged vendégei lesznek, vagyis a szezon legnagyobb meglepetését szolgáltatnák azzal, ha ott is jegyet váltanának a négy közé. Ráadásul hétvégén újabb bajnoki fellépés vár rájuk, számukra tehát a film eztán is forog tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában