NB II: Legutóbb nem bírtak egymással

2023.03.09. 13:36

Az FC Ajka otthon tartaná a három pontot

Jeney Gyula együttese a Szombathelyi Haladást fogadja a labdarúgó NB II. 27. fordulójában vasárnap délután.

Balogh Dávid

Gaál Bálint volt csapata ellen bizonyíthat. Archív fotó: Pesthy Márton

Az ajkaiak az 5., míg a szombathelyiek a tabella 7. helyéről vághatnak neki az összecsapásnak. Csizmadia Zoltánék jól kezdték a tavaszi szezont, csupán egyszer szenvedtek vereséget, a listavezető DVTK ellen, azóta pedig három találkozóból kettőt megnyertek, egyszer pedig ikszeltek. 

A szombathelyiek két nagyobb vereségbe is beleszaladtak az utóbbi fordulókban, Szegeden 3-0-ra, Soroksáron 4-0-ra kaptak ki Michael Hipp tanítványai vendég szerepkörben. Legutóbb a Tiszakécskével mérkőztek meg hazai környezetben, és 3-1-es sikert aratott a Vas vármegyei együttes. 

Csizmadia Zoltánék az idei szezonban 26 mérkőzésből 12-t megnyertek, hatszor ikszeltek és nyolcszor szenvedtek vereséget. 37 rúgott gól mellé 30 kapott párosul.

A szombathelyi oldalon 11 győzelem, hat döntetlen, illetve kilenc vereség található. A rúgott gólok száma 37, a kapott góloké 38. 

Mind a két együttes egyszer játszott gól nélküli mérkőzést ebben a szezonban, és történetesen egymás ellen, szeptember elején. 

A felek 19. alkalommal nézhetnek farkasszemet egymással. Legelső mérkőzésüket 1979-ben játszották, akkor a szombathelyi alakulat hazai pályán 7000 néző előtt 5-2-re verte meg az ajkai csapatot. A visszavágón a Veszprém vármegyeiek örülhettek a három pontnak, ugyanis 3-1-re győztek. Eddig 12 alkalommal nyert a vasi csapat, és négyszer az ajkai, emellett kétszer született döntetlen. A gólarányokat tekintve 37-19 a nyugat-dunántúli együttes javára. 

Korábban több ajkai játékos is megfordult a szombathelyi alakulatnál Doncsecz, Gaál, Dragóner illetve Jagodics személyében. 

Az FC Ajka–Szombathelyi Haladás találkozó vasárnap 15 órakor kezdődik az Ajka Városi Sportcentrumban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában