Remili hat gólt lőtt

2023.03.05. 21:04

Megizzadt a Veszprém Tatabányán

Az utolsó percben dőlt el a Tatabánya-Veszprém mérkőzés vasárnap este a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Nem volt könnyű dolguk a veszprémieknek, a képen az egyiptomi ed-Dera

Fotó: Nagy Lajos/archív

Tatabánya-Telekom Veszprém 27-28 (12-15)

Tatabánya, 5473 néző. V.: Andorka, Hucker. Tatabánya: SZÉKELY, Nagy B. (kapusok), Maras 4, Ubornyák 2, Peric 3 (1), Obradovic, Ugalde 2, Pergel 3, VILOVSKI 3, Bodor 2, RODRÍGUEZ 8. Edző: Tombor Csaba.

Telekom Veszprém: Cupara (kapus), NILSSON 3, ELÍSSON 4, Ligetvári, Marguc 3 (1), Lauge 1, Strlek 2, Lukács P. 1 (1), REMILI 6, Mahé 1, ED-DERA 4, Ilic Z., Pesmalbek 2, Vajlupov 1, Sipos. Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 4, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 4/2.

Elszántan kezdett a Tatabánya, amelyet Székely védései segítettek, 5. perc: 2-2. Két góllal sikerült meglépniük a vendégeknek, de hibák után gyorsan jött az egyenlítés. A Tatabánya megtalálta a rést a bakonyi védekezésen, és át is vette a vezetést, Momir Ilics 7-6-os állásnál időt kért.

Mindkét oldalon sok volt a hiba, Cupara védett, Remili és Nilsson találatait követően ismét a Veszprém irányított, 7-8.

A vendégek lerohanásaival szemben nem volt ellenszere a Tatabányának, ám Laugéék így sem tudtak meglépni ellenfelüktől. Tombor Csaba is időt kért, és tanítványai egyenlítettek, 10-10. Székely újabb büntetőt hárított, Elísson viszont bedobta a kipattanót. A félidő hajrája változatos képet mutatott: előbb háromra növelhette volna a különbséget a Telekom, majd egyenlíthetett volna a Tatabánya, de egyik sem jött össze. A legvégén rontott a házigazda, az előre futó Sipos ellen pedig szabálytalankodtak. Bodor két percet kapott, Lukács értékesítette az időn túli hetest, így a végén mégis összejött a három gólos előny a vendég együttesnek, 12-15.

A második játékrész elejét megnyomta az emberelőnyben játszó Veszprém, 12-17. Ekkor nem volt egy súlycsoportban a két együttes, tetszőlegesen lőtték a bakonyiak a gólokat, egyértelmű volt, hogy Tombor Csabáéknak időt kell kérniük, 35. perc: 13-20. Megrázta magát a Tatabánya, kétszer is eredményes volt, Remili pedig két percet kapott.

A 43. percben 19-23-at mutatott az eredményjelző, nem játszott jól, de így is biztosan vezetett a Veszprém. Ilics azt szerette volna, hogy utóbbi így is maradjon, Ugalde gólja után időt kért a bakonyiak mestere. Székely védéseit követően két gólra csökkent a vendégek előnye (21-23), Remili gyorsan lehűtötte a kedélyeket.

Székely újabb bravúrokat mutatott be korábbi csapata ellen, mínusz egyre zárkózhatott a házigazda, de nem tudott, az erőtlen átlövéseket Cupara simán védte.

Továbbra is szívósan küzdött a Tatabánya, 23-26, még nem tudta lezárni a meccset a Veszprém. Két perccel a vége előtt 25-27 volt az állás, rontott vendégtámadás után Ubornyák volt eredményes, 26-27. Izgalmas volt a véghajrá, végül Strlek döntötte el a pontok sorsát. A végeredményt a mezőny legeredményesebbje, Rodríguez állította be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában