Futsal: egy gól, egy pont

2023.03.10. 20:58

Nem bírtak egymással a derbin

A második félidő elején szerezte meg a vezetést az 1. FC Veszprém, azonban a DEAC csapata hamar egyenlített a felsőházi rájátszás második találkozóján.

Balogh Dávid

Fotó: Nagy Lajos/Napló

1. FCV-DEAC 1-1 (0-0)

Veszprém, 1000 néző. V.: Kovács, Vass, Héra. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler, Fridrich, Dorogi, Gavrilovics, Kiss. Csere: Soós, Tatai, Molnár, Everton, Boromisza, Bognár, Ábrahám, Fellembek, Gerencsér. Edző: Fehér Zsolt. 

DEAC: Tóth Benedek. – Deiby, Thiago, Tóth A., Szabó. Csere: Krajcsi, Bazsányi, Vass, Nagy, Harmati, Szatmári, Rácz, Tóth Balázs. Edző: Elek Gergő. 

A veszprémiek egy vereséggel kezdték a felsőházi rájátszást, a Haladás VSE otthonában kaptak ki 1-0-ra, a debreceni együttes pedig 2-1-re múlta felül a Kecskemétet saját közönsége előtt. A hazai szurkolók hosszú idő után örülhettek újra a közönségkedvenc Emerton játékának, ugyanis a brazil játékos most tért vissza sérüléséből. 

A találkozó első percében Spandlert dolgoztatta meg a vendég együttes, majd nem sokkal később Kiss lövése szállt el a debreceni kapu fölött.

A 4. percben Fridrich tört be a DEAC kapuja elé, majd próbálkozását nagy lélekjelenléttel hárította Tóth Benedek.

Az 5. minutumban Emerton volt veszélyes egy veszprémi szögletnél, azonban a lövése a kapufán csattant.

A 7. játékpercben Spandler tűzte rá a labdát a debreceni kapura tíz méterről, de célt tévesztett, és a játékszer az oldalhálóban kötött ki.

Mindkét együttes veszélyesen játszott, a kapusok is erőn felül teljesítettek.

A 13. minutumban Boromisza játszott szépen össze Emertonnal, majd az utóbbi lövését szépen védte a hajdúságiak kapusa.

Az első játékrész legnagyobb helyzete a veszprémi Gavrilovics előtt adódott, aki a kapust elfektetve kapura lőtt, de a vendégek kolumbiai játékosa, Dieby a gólvonalról mentett. Félidőre tehát 0-0-s részeredménnyel vonulhattak a csapatok.

Fordulást követően nehezen jöttek bele a játékba a felek. Az első helyzetet a házigazda dolgozta ki, nem is akárhogyan. Emerton pörgette tovább a labdát külsővel, majd Gerencsér került lövőhelyzetbe, aki el is vállalta, a labdát szépen elhelyezte a kijövő hálóőr mellett, de a vendégek játékosa, Vass Ottó a gólvonalról vágta ki a játékszert.

A 24. percben megtört a jég. Gerencsér tíz méterről kapásból lőtte ki a jobb alsót, Tóth Benedek tehetetlen volt a bombával szemben, 1-0.

A gólt követő percekben nagyon megélénkült a Veszprém, Emerton és Boromisza is komoly veszélyt jelentett a vendégkapura.

A 28. játékpercben a DEAC kellemetlenkedett a hazai oldalon, Thiago pedig messziről próbálkozott, azonban a hazaiak jól blokkoltak, nem sokkal később Tóth Attila vette birtokba a labdát, majd megnézte magának a rövid alsót, de Spandler lábbal hárított.

A 31. percben Harmati labdája volt tökéletes Nagy Bencének, aki egy méterről gond nélkül helyezett a hazai kapuba, 1-1.

A 38. minutumban Boromisza vágta rá Krajcsi kapujára a játékszert kapásból, azonban a hálóőr nagyot védett.

Az utolsó percekben mindkét fél próbálkozott, de újabb találat már nem született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!