Igazi sztárokkal versenyezhettek a tanulók

2023.03.14. 13:25

Válogatott sportolók tartottak testnevelésórát a zánkai általános iskolásoknak

A Küzdj meg a Bajnokkal! program ismét Veszprém vármegyébe látogatott, ezúttal a zánkai Bozzay Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolába, ahol rendhagyó módon két élsportoló, a Szent Benedek RA játékosa, Vacsi Evelin, illetve a Telekom Veszprém balátlövője, Ligetvári Patrik tartott felejthetetlen tornaórát a tanulók számára.

Balogh Dávid

Végig mosolygós volt a hangulat

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A program keretében a szervezők közel tíz éve járják az országot, céljuk, hogy a fiatal generációhoz közelebb hozzák a sportot és az egészséges életmódot. Az előző állomásokon tartott már órát többek között Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó, Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, illetve Lőrincz Tamás olimpiai bajnok birkózó. 

A különleges testnevelésórára nagy örömmel érkeztek az intézmény tornatermébe a Bozzay tanulói, akinek arcára hamar mosolyt csalt példaképeik látványa. Ligetvári Patrik vezényletével melegítéssel kezdődött az esemény, majd különböző ügyességi feladatokat kellett teljesíteniük a diákoknak, persze az élsportolókkal együtt. A közel 80 diák végig fegyelmezetten és koncentráltan hajtotta végre a labdával és hullahoppkarikákkal fűszerezett feladatokat. Az esemény végén nem maradhatott el a közös röplabdázás, kézilabdázás, majd a gyerekek aláírásért állták körül kedvenceiket. A szervezők az élsportolók jelenléte mellett ajándékokkal is kedveskedtek a részt vevő diákoknak. 

Ligetvári Patrik lapunknak elmondta, hatalmas öröm volt számára a diákok között lenni és népszerűsíteni a kézilabdát. A válogatott játékos kiemelte, hogy a tanulók között sok olyan tehetséget szúrt ki, akinek van affinitása a sporthoz, így biztos kezekben van a magyar kézilabda. 

– Hatalmas élmény volt, hogy ez így megvalósulhatott – kezdte értékelését Sánta Lajos, a zánkai Bozzay Pál Általános Iskola igazgatója. – A gyerekek számára fontos a rengeteg mozgás, naponta 5-6 órát ülnek a padban, így próbáljuk a délutáni elfoglaltságokat úgy szervezni, hogy mindenki megtalálja a kedvére való sportágat. Az intézményben többek között tudnak röplabdázni, táncolni, focizni, kosárlabdázni, az idei évtől pedig a szivacskézilabdázás is bekerült a repertoárba, nagy sikerrel. Fontosnak tartjuk a szellemi sportot is, és sakkozóink is szép sikereket érnek el. A gyerekek elképesztően várták a mai napot, és jó is nekik, ha testközelből látják azokat azokat a neves embereket, akik szorgalommal, rengeteg munkával és lemondással elérték a céljukat – zárta gondolatait az intézményvezető.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!