Kerékpározás

2023.05.06. 08:00

Hazai pályán állhatott dobogóra, kétszer

Hazai "pályán", Balatonfüreden állhatott dobogóra Benedek István, aki ráadásul az ország legjobb országúti kerékpárosától vehette át díját.

Horváth Gábor

Benedek István Valter Attilától vehette át a díjat

Forrás: Benedek István

A VKE-Nelson balatonfüredi kerékpárosa, Benedek István magabiztos sikert aratott a 60 évesek kategóriájában a BalatonFondo elnevezésű versenyen, a 60 kilométeres távon.

A BalatonFondo – ahogyan arról beszámoltunk – a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny tavalyi magyarországi szakaszainak állított emléket. - Az emberek még mindig emlegetik azt a fantasztikus élményt, amikor a világelit hazánkban tekert. A szervezők megpróbálták újra lázba hozni a társadalmat, de ez felemásra sikeredett. A versenyzők és a túrázok jól érezték magukat, de sajnos a rossz kommunikáció miatt sok kellemetlenséget okoztak a civileknek. Remélem, tanulnak a hibákból, amik összeadódtak, és jövőre egy mindenki által elismert, jó versenyt tudnak rendezni – mondta el lapunknak Benedek István, arra utalva, hogy a lezárások elhúzódása (amiről portálunk is beszámolt) komoly elégedetlenséget szült az autósok és helyi lakosok körében a Balaton-felvidék több pontján.

Ami a versenyzést illeti, Benedek István szép sikert aratott a 60 év fölöttiek kategóriájában, így hazai pályán nyert és díját Valter Attilától, a Jumbo Visma csapatának magyar kitűnőségétől vehette át. - Nagy megtiszteltetés volt számomra tőle átvenni a díjat. Igaz, itt is volt egy kis hiba, mert először másodikként hívtak a dobogóra, de közben kiderült, hogy rossz pályazárás miatt csak a fél távot teljesítette az az ellenfelem, aki leelőzött. Így kétszer kellett dobogóra állnom. Egy ismerős meg is kérdezte utána, hogy nem szédülök-e a magasban – mesélte mosolyogva Benedek István, aki egyelőre még nem tériszonyos, így vélhetően, bár nemcsak emiatt, de láthatjuk még a dobogók közelében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!