NB I-es maradt a Fejér-B.Á.L.!

2023.05.26. 21:16

Megvannak a bajnoki döntő időpontjai

A volt veszprémi 10 gólt lőtt, de a vendégek így is simán nyertek pénteken, Abonyban a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Egy hét múlva Szegeden kezdődik a bajnoki döntő

Forrás: Archív fotó: Pesthy Márton

Cegléd–Telekom Veszprém 32:44 (15:20)

Abony, 300 néző. V.: Rába, Horváth P. HÉP-Cegléd: Kránitz, Tamási, Aleksza (kapusok), Pásztor 4, Juhász 1, Csomor 2, Mazák 1, Tóth, Kállai 1, Jamali 10, Szűcs B. 3 (2), Bartha, Spekhardt 2, Aleksza, Markovics 3, Kende 2, Teleki 3. Edző: Nagy Károly.

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara (kapusok), Nilsson 5, Elísson 1 (1), Marguc 3 (1), Lauge 5, Strlek 4, Lukács P., Remili 3 (1), Mahé 4 (1), el-Dera 4, Ilic Z. 4, Pesmalbek 2, Vajlupau 9 (1), Sipos. Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 6 perc, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 6/5.

A ceglédiek úgy léptek pályára, hogy egy sikerrel még megmenekülhetnek a kieséstől, persze ilyen bravúrra senki sem számított. A volt veszprémi Iman Jamali 10 gólig jutott, de a vendégek győzelme nem forgott veszélyben.

Ezzel az eredménnyel biztossá vált, hogy a Fejér-B.Á.L. Veszprém bennmarad az NB I-ben.

A Szeged ugyanebben az időpontban két vállra fektette a Komlót, ezzel pedig az dőlt el, hogy az alapszakaszt a Tisza-partiak zárják az első, a bakonyiak a második helyen.

A bajnoki döntő tehát Szegeden kezdődik, és kiderültek az időpontok is. A finálé első meccsét június 2-án, pénteken (18.15) a Pick Arénában rendezik, a második találkozót június 5-én, hétfőn (18.30) játsszák a Veszprém Arénában. Ha szükség van rá, a harmadik összecsapás időpontja június 9., a helyszíne Szeged. A finálé az egyik fél második sikeréig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában